Ultima oră

Presedinta Tribunalului Neamt, lobby pentru CSM in Vrancea

Gabriel Sava
23 oct 2010 1648 vizualizări
Gabriela Baltag candideaza pentru un mandat in cadrul CSM, concurindu-l pe judecatorul vrincean Adrian Toni Neacsu

Contracandidata presedintelui Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu, la Consiliul Superior al Magistraturii, Gabriela Baltag, de la Neamt, si-a facut ieri lobby, tocmai in "birlogul" judecatorului vrincean. Magistratii de la cele doua instante focsanene au participat la o intilnire cu judecatorul Gabriela Baltag, presedinta Tribunalului Neamt, care se afla in cursa pentru obtinerea unui mandat de reprezentant la CSM. Presedinta instantei de la Neamt le-a vorbit judecatorilor vrinceni despre motivatia care a determinat-o sa-si depuna candidatura, dar si despre proiectul cu care vrea sa le obtina votul. "Sint judecator de cariera, am 17 ani de cind lucrez neintrerupt in cadrul instantelor. Din 2008 am preluat conducerea Asociatiei Magistratilor Romani, filiala Neamt, pe care am reformat-o de fapt, aproape in totalitate", a declarat judecatorul Baltag. Motivatia care a determinat-o sa intre in competitia pentru CSM este, dupa cum a afirmat presedinta Tribunalului Neamt, momentul in care a trimis catre mai multe foruri europene un document intitulat "Adevarul despre Justitia Romana". "Am formulat acest memoriu, l-am tradus in limbile engleza si franceza si l-am trimis Comisiei Europene, Parlamentului European si la Consiliul Europei. Am vrut sa prezentam o imagine a justitiei romane din interior, pozitia unor oameni care lucreaza si cunosc sistemul. La scurt timp dupa acest moment am primit o vizita de la un lucrator al SRI care a cerut acel document si mai multe explicatii. Am reclamat acest lucru si, din pacate, in afara unui telefon, CSM nu a luat o alta pozitie. Am avut in schimb un sprijin real din partea AMR, care a cerut public explicatii acestui gest", a declarat judecatorul Gabriela Baltag. Referitor la actualul CSM, judecatorul spune ca a intilnit multi colegi dezamagiti de ruptura creata intre acest organism si instantele si parchetele din tara. "Actualul CSM trebuie reformat, avem nevoie de un CSM puternic si transparent, de un CSM care sa reprezinte interesele reale ale instantelor si parchetelor din tara", a mai spus Gabriela Baltag. Judecatorul Sandica Croitoru, presedinta AMR Vrancea a dorit sa aprecieze in mod deosebit contributia pe care colega sa de la Neamt a avut-o in negocierile pe legea salarizarii magistratilor. "Ma bucura prezenta colegei noastre de la Neamt, mai ales ca proiectul sau prevede un capitol distinct despre statutul si salarizarea magistratilor, lucruri pe care doamna judecator le cunoaste foarte bine, fiind membra in comisia care a negociat cu Guvernul o salarizare decenta a judecatorilor si a personalului auxiliar din instante", a declarat judecatorul Sandica Croitoru. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 13 ore, 41 minute, 24 secunde
D.na presedinta a tribunalului din Neamt pare o femeie mult mai echilibrata,cu un program mai realizabil decital lui Toni Neacsu.Candidatul vrincean nu a reusit sa inteleaga ca nu este foarte citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.