Ultima oră

Permis falsificat in Italia pentru a conduce in Romania

Gabriel Sava
20 oct 2010 992 vizualizări
Tinarul a incercat vigilenta politistilor de doua ori

Un tinar de 20 de ani va raspunde penal in fata judecatorilor pentru ca a condus fara permis de conducere. Conform procurorilor, Daniel T,, din Negrilesti, a fost oprit pe 29 iulie in trafic, la un control de rutina, pe drumul dintre Nereju si Spulber. Barbatul le-a aratat oamenilor legii o dovada emisa de Biroul Politiei Rutiere Focsani, cu valabilitatea expirata. In urma verificarilor s-a stabilit ca anterior, tinarul fusese sanctionat deoarece prezentase la un control similar un document, "Patente di Guida" (n.r- permis de conducere), care a fost retinut de politisti sub rezerva suspiciunii ca acesta ar fi fost falsificat. La verificarile efectuate de Serviciul Criminalistic din cadrul IJP Vrancea s-a dovedit ca suspiciunile au fost intemeiate. In declaratiile pe care barbatul le-a dat in fata procurorilor, a recunoscut ca a lucrat in Italia trei ani, cind a inceput scoala de soferi fara a o finaliza. Acesta le-a mai spus politistilor ca nu el a fost cel care a falsificat documentul, acesta fiind "lucrat" cel mai probabil de o retea din peninsula specializata in astfel de fapte. Invinuitul a precizat procurorilor ca pe drumul de intoarcere in tara permisul fals nu i-a creat nici o neplacere. In sarcina sa, procurorii au retinut astfel doar conducerea pe drumurile publice fara permis. Conform politistilor rutieri, numarul celor care folosesc permise false, emise ca si cum ar proveni din alte state membre UE, este destul de mic. "Nu am avut mai mult de doua, trei astfel de situatii in cursul acestui an si nici nu sint mai multe comparativ cu anul trecut. Cel mai des, soferii care stau mai mult timp in tari precum Spania sau Italia, la revenirea in Romania, au fost sanctionati pentru depasirea vitezei legale si pentru consum de alcool", a declarat comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere Vrancea. (G.SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.