Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele zilei: Gaspar Noe: Nu pricep de ce penisul e mai ofensator decat un cutit

Ziarul de Vrancea
16 oct 2010 551 vizualizări
Andrei Gheorghe despre mogulii sai ratati: Sarbu, Voiculescu si Vintu;La 98 de ani, a rapus Romania la CEDO

Andrei Gheorghe despre mogulii săi rataÃi: Sarbu, Voiculescu ºi Vintu


Pană la 49 de ani a bătut aproape toate televiziunile. Din unele a ieºit pe uºa din dos. De fiecare dată, alÃii au fost de vină. îÃi zice că eºti prost in faÃƒă ºi, in direct, la televizor. E arogant, cinic, sarcastic, rău ºi cabotin pană in măduva oaselor. Cel puÃin aºa vrea să pară. Se laudă că l-a făcut pulbere pe Adrian Năstase ºi s-a ales cu un dosar penal pentru consum de droguri. Era să intre in istorie pentru "căderea lui Boc", live. A lucrat pentru mai toÃi mogulii media care au televiziuni. Zice că toÃi sunt niºte rataÃi in meseria de bază. Dar că au fost moguli buni. Normal! De pe urma contractelor incheiate cu ei a devenit milionar in euro. Cu casă in Pipera, după ce a stat in gazdă in mai toate cartierele Capitalei. Cu mogulii a ºtiut cum să pună problema, dar mai greu i-a fost in jungla din Panama, cea mai periculoasă pădure tropicală din lume. El este Andrei Gheorghe, un "celebru" ratat, un fel de Mutu al televiziunilor care, ajuns in varf, ºi-a făcut-o cu mana lui, ba cu accidentul, ba cu drogurile, ba cu declaraÃii deranjante pe la Ministerul FinanÃelor, relateaza evz.ro.


Un tanăr orb invaÃă teologie prin ochii mamei sale


Bogdan Andrei (28 de ani), din Alexandria, s-a născut nevăzător, dar acest lucru nu l-a impiedicat să muncească din greu pentru a ajunge preot. Tanărul este sprijinit in permanenÃă de mama sa, care l-a ajutat să inveÃe luand notiÃe la cursuri ºi citindu-i lecÃiile. Acum are cea mai mare medie din an. Bogdan Andrei este un exemplu pentru felul in care ºi-a depăºit limitele. Mama sa, Elena Andrei, impune respect pentru dăruirea ºi răbdarea cu care ºi-a ajutat fiul să ajungă acolo unde ºi-a propus. Băiatul ei s-a născut orb, iar acum este căsătorit ºi speră să fie hirotonisit imediat ce va termina facultatea. "Mie, ca mamă, mi-a fost foarte greu să mă impac cu gandul că fiul meu, pe care mi l-am dorit atat de mult, s-a născut cu probleme de sănătate, cu acuitatea vizuală ºi auditivă afectate. Am descoperit asta cand avea ºase luni. Am crezut cu tărie că Dumnezeu intervine in clipele cele mai grele ale vieÃii unui om", spune femeia. Bogdan ºi-a dorit să devină preot incă de la varsta de 5 ani ºi ºi-a urmat visul, indiferent cat i-a fost de greu. A urmat ºcoala de Ambliopi de la Bucureºti ºi apoi a urmat cursurile ºcolii profesionale de pericartoane. Nu s-a mulÃumit cu atat ºi a vrut să meargă la un liceu normal, potrivit Adevarul.


Gaspar Noé: "Nu pricep de ce penisul e mai ofensator decat un cuÃit"


Regizorul argentinian vorbeºte despre motivele pentru care nu practică autocenzura, despre droguri ºi despre secvenÃele "hard core" din filmele sale. Cineastul franco-argentinian Gaspar Noé a făcut o pauză de opt ani intre două lungmetraje, asta după ce a ºocat intreaga lume cu scena de viol din "Ireversibil". Aflat la Cannes (ediÃia din 2009), regizorul a discutat despre cum abordează sexul ºi violenÃa, despre cum viaÃa se reduce la beton, becuri ºi metrouri, dar ºi despre comunităÃi incestuoase. "Nu inÃeleg de ce e atat de uºor să arăÃi oameni care se studiază intr-un film narativ, in timp ce e aproape imposibil să arăÃi penisul intr-o scenă in care un bărbat violează o femeie. Nu pricep de ce penisul e mai ofensator decat un cuÃit sau un pistol. La o adică, violurile sunt mult mai frecvente decat omuciderile in viaÃa de zi cu zi" declara Gaspar Noe, citat de evz.ro.


AdministraÃia Străzilor cumpără toamna stalpi de 153.000 de euro pentru primăvara viitoare


AdministraÃia Străzilor, instituÃie aflată in subordinea Primăriei Capitalei cumpără stalpi de 153.000 de euro toamna ca să-i monteze la primăvara viitoare. Potrivit site-ului guvernamental de licitaÃii, pentru montarea a 5.200 de stalpi de susÃinere a indicatoarelor rutiere AdministraÃia Străzilor oferă 651.000 de lei. Directorul AdministraÃiei Străzilor, Alina Roman, a declarat pentru gandul că "aceºti stalpi se vor monta in primele patru luni ale anului viitor in jurul ºcolilor unde vor exista atat marcaje orizontale, cat ºi verticale. Marcajele orizontale inseamnă acele covoare roºii lipite care-i atenÃionează pe ºoferi că se apropie de o ºcoală dar ºi limitatoare de viteză. Pe stalpi vor fi amplasate indicatoare cu "ªcoală" sau "AtenÃie copii". Cei 5.200 de stalpi vor fi montaÃi numai in apropierea unităÃilor de invăÃămant". Stalpii de susÃinere pentru indicatoarele rutiere trebuie să aibă o inălÃime de 3,2-3,5 metri, să fie confecÃionaÃi dintr-o singură bucată de Ãeavă cu diametrul de 48-51 milimetri ºi cu o grosime a pereÃilor de minimum 3 milimetri. La partea superioară, stalpul va fi prevăzut cu un capac din plastic, pentru a impiedica intrarea apei ºi corodarea, informeaza Gandul.


Participare-record la maratonul Bucureºtiului


Organizatorii estimează că in acest weekend vor veni la Bucharest City Marathon circa 5.000 de alergători, dintre care 1.000 vor fi străini. Peste 5.000 de persoane sunt aºteptate duminică, de la ora 9.30, in PiaÃa ConstituÃiei din Capitală, pentru a alerga in cadrul maratonului anual Bucharest City Marathon, aflat la a treia ediÃie. Programul cuprinde mai multe probe: maratonul de 42,195 km, semimaratonul de 21,095 km, proba de maratonºtafetă 4x10,54 km, cursa populară de 4 km, cursa copiilor de 1 km, la care pot participa ºi persoane cu dizabilităÃi. Startul se dă in PiaÃa ConstituÃiei, de unde participanÃii vor alerga inspre Unirii, Calea Victoriei, apoi Eroilor, Izvor ºi in jurul Palatului Parlamentului, scrie evz.ro.


Aproape 2% din maºinile nou inmatriculate in Europa sunt fabricate de Dacia


Deºi romanii cumpără tot mai puÃine maºini noi, marca autohtonă a grupului Renault iºi creºte semnificativ cota de piaÃă la nivel european. Peste 192.000 de unităÃi Dacia au fost inmatriculate la nivel european in primele nouă luni ale acestui an, conform AsociaÃiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Brandul romanesc ajunge astfel la o cotă 1,9% din piaÃa europeană, in creºtere faÃă de nivelul de 1,6% inregistrat in 2009. în fapt, uzinele de la Mioveni sunt cele care urcă afacerile grupului francez Renault pe locul trei la nivel european, după un schimb de locuri cu General Motors (GM), ocupantul podiumului din 2009. Producătorul francez deÃine in acest moment peste 10% din piaÃa Uniunii Europene, faÃă de numai 8,6% cat inregistrază GM. Wolkswagen iºi menÃine poziÃia de lider al pieÃei europene, cu o cotă de 21,2%, relateaza Gandul.


La 98 de ani, a răpus Romania la CEDO


în spatele ultimatumului dat Romaniei de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului stau două septuagenare ºi o nonagenară. Pe 12 octombrie, CEDO a anunÃat Romania că are la dispoziÃie 18 luni pentru a schimba legislaÃia privind despăgubirile acordate in cazul imobilelor naÃionalizate. Hotărarea istorică vine după ce Curtea a fost "bombardată" cu nu mai puÃin de 1.500 de cereri ale unor persoane care nu au găsit dreptatea in Romania. Pusă in situaÃia jenantă de a da decizii repetitive, CEDO a decis ca două dintre dosare să fie considerate hotărari-pilot in cazul Ãării noastre. în primul dintre dosare, Maria Atanasiu ºi fiica acesteia, Ileana Poenaru, au solicitat CurÃii despăgubiri pentru un apartament situat intr-un imobil de pe Calea DorobanÃilor. Era penultimul pe care il aveau de recuperat, dintr-un total de 10 care au aparÃinut lui Ioan Atanasiu ºi fraÃilor acestuia, naÃionalizate printr-un decret din 1950, potrivit evz.ro.


Raymond Viºan, creatorul Buddha Bar, a murit dupa o lungă suferinÃă


Miliardarul de origine romană Raymond Viºan, creatorul celebrului brand Buddha Bar, a murit săptămana trecută, la New York, la varsta de 60 de ani, in urma unei lungi suferinÃe. Deºi este puÃin cunoscut in Romania, Raymond Viºan este apreciat in lumea intreagă pentru conceptul Buddha Bar, reÃeaua de baruri, restaurante ºi, mai nou, hoteluri ºi saloane spa, ce i-a adus consacrarea mondială ºi milioane de euro. Viºan s-a stins din viaÃă, luni, la New York, insă trecerea sa in nefiinÃă a fost anunÃată in primul rand de presa franceză, prin L\'Hotellerie Restauration. Raymond Viºan ºi-a petrecut o bună parte a vieÃii la Paris, FranÃa fiind Ãara in care familia sa a emigrat imediat după instaurarea regimului comunist in Romania, precizeaza Romania libera.


Bucureºtiul va afla puterea dragostei


Jennifer Rush va canta "The Power of Love" in Sala Palatului, melodia care a dominat in anii "â„¢80 topurile din Australia, Africa de Sud ºi Europa. Vedeta anilor "â„¢80, Jennifer Rush, va urca maine-seară pe scena Sălii Palatului din Bucureºti. Artista din America este hotărată să aprindă focul in inimile romanilor care s-au indrăgostit ºi au indrăgit hiturile de acum trei decenii. Jennifer a promis că nu va lipsi din playlist celebra melodie "The Power of Love" care a caºtigat titlul "Cea mai bine vandută melodie a unei artiste solo din istoria muzicii pop britanice", Cartea Recordurilor acordandu-i această distincÃie in 1985, informeaza evz.ro.



;

de Cristina Bobe HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.