Ultima oră

Subventii de 8 milioane lei pentru caldura din Focsani, Panciu si Odobesti

Doina Ganea
1 oct 2010 1547 vizualizări
Societatea de furnizare a caldurii din Focsani a primit de la guvern 3,5 milioane de lei, care reprezinta subventia la caldura si inca 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea retelelor termice u peste 2 milioane de lei au mai primit pe acelasi program de termoficare si primariile Panciu si Odobesti

Saptamina aceasta Ministerul Administratiei si Internelor a emis un ordin, publicat in Monitorul Oficial din 29 septembrie, prin care se aproba alocarea unor sume de bani pentru cofinantarea lucrarilor de investitii in vederea reabilitarii sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica a localitatilor, conform programului "Termoficare 2006-2015 caldura si confort". ENET Focsani a primit 2.500.000 lei pentru modernizarea si reabilitarea retelei de distributie a energiei termice precum si pentru modernizarea punctelor termice. Primariei Odobesti i s-a alocat suma de 2.213.000 lei pentru modernizarea sistemului de producere a energiei termice "" racordarea centralelor termice containerizate la reteaua de gaze naturale. Primaria Panciu va primi 2.213.000 lei pentru retelele termice de la CTT la blocuri precum si pentru extinderea si bransarea institutiilor publice la reteaua de gaze naturale a orasului, pentru furnizarea agentului termic. «Suma reprezinta cam 20% din valoarea proiectului care este de peste 3 milioane de euro. Noi din 2006 primim cam un milion, un milion si ceva de lei in fiecare an pe acest program de termoficare. Lucrarile vor fi demarate in cel mai scurt timp posibil. Vom racorda blocurile aferente unui numar de cinci centrale termice, respectiv zonele centrale ale orasului. De asemenea, vor fi racordate la energie termica Liceul "Ioan Slavici" si Liceul Tehnologic "Al. I. Cuza" », ne-a declarat primarul orasului Panciu, Ion Petre. De asemenea, municipiul Focsani va mai beneficia si de suma alocata pentru compensarea cresterilor neprevizionate ale preturilor combustibililor utilizati pentru producerea energiei termice furnizate populatiei in sistem centralizat corespunzator anului 2010. « Este vorba de cei 3.500.000 lei pentru compensarea cresterilor neprevizionate ale preturilor combustibililor utilizati pentru producerea energiei termice furnizate populatiei. Asa cum am promis banii ii vom aloca platii restantelor la factura de gaze pentru ca sa putem relua furnizarea apei calde pe baza de gaze catre populatia municipiului Focsani », ne-a declarat directorul ENET SA Focsani, Valter Popescu. Datoria societatii focsanene catre GDF Suez Energy este de 9,2 milioane de lei, iar datoria populatiei catre ENET este de 7,4 milioane de lei. Valter Popescu spera intr-o negociere cu furnizorul de gaze, astfel incit dupa plata aceasta, restul datoriei sa poata fi achitata esalonat pina la sfirsitul anului, iar penalitatile sa fie esalonate la plata in primele luni din 2011. Daca furnizorul de gaze va fi de acord, dupa 10 octombrie vor fi folosite gaze pentru producerea agentului termic pentru furnizarea caldurii in apartamentele focsanenilor. ENET functioneaza pe pacura de mai bine de jumatate de an. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.