Ultima oră

Politia si Parchetul informeaza

Ziarul de Vrancea
11 sep 2010 650 vizualizări
Bani arsi in incendiu

O familie din comuna Poiana Cristei a ramas fara casa, dar si fara bani si acte. Incendiul s-a produs joi seara si pentru stingerea sa au intervenit pompierii focsaneni in cooperare cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Poiana Cristei. Flacarile au distrus acoperisul casei, o magazie construita din lemn, bunuri de uz casnic si articole de mobilier, acte si suma de 1.500 lei. Din primele cercetari efectuate s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit provenit de la conductori electrici improvizati. La pompieri a apelat si un satean din comuna Cimpuri, care a gasit o bomba pe marginea unui drum forestier. Proiectilul de calibrul 100 de milimetri a ramas neexplodat din timpul razboiului, insa va fi detonat de pirotehnisti. (D. CHIRIAC)


Acuzata ca a inselat statul


O femeie din comuna Homocea a fost trimisa in judecata pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata continuata si evaziune fiscala. Astfel, Maria Rotaru, de 48 de ani, este acuzata ca ar fi prejudiciat statul cu suma de 77.500 de lei si s-a sustras de la plata TVA-ului in valoare de 198.000 de lei. In rechizitoriul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea se retine ca femeia ar fi falsificat certificatele de sanatate a carnii prin inscrierea pe exemplarul original a unei cantitati mai mari. De asemenea, patroana a facut afaceri tot cu produse alimentare cu alte sase societati comerciale fata de care nu a eliberat facturi si nici nu a trecut tranzactiile in evidentele contabile ale firmei. Pentru fals in inscrisuri femeia poate primi o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda, iar pentru evaziune pedeapsa este de la 6 luni la 3 ani. (D. GIRLEANU)


Si-a omorit concubina in Ajunul Craciunului


Un barbat din comuna Popesti a fost trimis in judecata in stare de libertate pentru lovituri cauzatoare de moarte dupa ce si-a ucis concubine chiar in Ajunul Craciunului din 2009. Baut fiind, Gigi Tanase, de 54 de ani, s-a luat la cearta cu Georgeta Georgescu din Terchesti, pe care a lovit-o. Barbatul nu s-a asteptat ca in urma loviturii femeia sa se loveasca de coltul unei mese. Femeia a decedat la spital in urma loviturii aplicate de concubin, dupa cum au stabilit medicii. Procurorii l-au trimis in judecata in stare de libertate pe inculpat pentru ca initial dosarul a fost cercetat de politie si, abia dupa ce femeia a murit, a fost declinat Parchetului. Pina la trimiterea in judecata a trecut o perioada de sase luni, timp in care Tanase nu a mai fost violent. Totusi, barbatul risca sa stea dupa gratii intre 5 si 15 ani. (D. GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.