Ultima oră

Continua serialul controalelor de la DSVSA

Gabriel Sava
8 sep 2010 798 vizualizări
ANSVSA a trimis un nou control la Vrancea u directorul Mariana Amaricai a refuzat sa semneze ordinul prin care era demisa

Neregulile descoperite de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor in Vrancea fac in continuare obiectul unor verificari. "Doi reprezentanti ai ANSVSA, din cite stim unul de la Corpul de Control si altul de la Directia Generala de Inspectie si Control, au venit din aceasta dimineata (n.r.- marti) pentru un nou control. Nu ne-au comunicat tematica verificarilor", a declarat medicul Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint a Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). Sefia institutiei a fost preluata de luni de catre medicul Rodica Nicodei, insa nu ca urmare a unei numiri. "Nu am primit nici o numire pentru postul de director executiv al institutiei, am preluat prerogativele dupa acel ordin al presedintelui ANSVSA prin care d-nei Mariana Amaricai ii inceta numirea pe post", a declarat dr. Rodica Nicodei. Reprezentantii ANSVSA nu au confirmat insa nici nu au infirmat faptul ca verificarile incepute ieri ar fi urmarea neregulilor constatate de Corpul de Control la inceputul lunii august. Surse din institutie spun insa ca Mariana Amaricai ar putea contesta suspendarea sa din functie. "Ordinul ANSVSA a venit luni de dimineata. Doamna Amaricai fusese in concediu medical saptamina trecuta iar cind a auzit de continutul sau a refuzat sa ia la cunostinta. S-a facut, din cite stiu, o comisie care a consemnat refuzul directorului de a semna acel document. D-na Amaricai a plecat din institutie la scurt timp", a declarat un angajat al institutiei, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. Mariana Amaricai nu a fost vazuta la DSVSA nici ieri insa este posibil ca acest lucru sa fie justificat cu o continuare a concediului medical. Surse din interior dau ca sigura revenirea in functie a fostului director Ionel Duta, mai ales ca acesta este pe cale de a obtine o hotarire in justitie in acest sens. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739420 zile, 10 ore, 9 minute, 14 secunde
Amaricai Mariana o SPAGARITA si sotul omul care aduna BANII "Cuibul de viespi e la STRAOANE"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.