Ultima oră

Sacosele de cumparaturi, tinta pungasilor din Piata

Ziarul de Vrancea
11 aug 2010 902 vizualizări
Doi dintre acestia au fost trimisi in judecata pentru ca au atentat la cumparaturile altora

Tot mai multe persoane se pling oamenilor legii ca au fost jefuite la cumparaturi, zonele aglomerate fiind tot mai cautate de pungasi. Piata Moldovei din Focsani se afla pe "lista" hotilor din buzunare si plase. Inca din luna martie a acestui an, "pungasii" au intrat in actiune si, profitind de neatentia vrincenilor, fura ce gasesc prin posete sau chiar sacosele de cumparaturi. O femeie de etnie roma, recidivista, in virsta de 43 de ani, i-a sustras portofelul unei alte femei dupa care s-a urcat intr-un taxi si a fugit. Olguta Banu a fost recunoscuta de cea pe care tocmai o pradase. Hoata a fost trimisa in judecata de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani pentru infractiunea de furt calificat. Cu toate ca nu a recunoscut fapta, in rechizitoriu se arata ca Argint Banu, concubinul acesteia, a contactat partea vatamata telefonic si i-a restituit suma de 200 de lei, fapt pentru care Clementa Lazar nu se constituie parte civila in dosar. De asemenea, Manuel Lovin, in virsta de 36 de ani din Focsani este invinuit de furt calificat pentru sustragerea de bunuri din sacosa de cumparaturi a lui Stefanache Beraru. Intimplarea s-a consumat tot in Piata Moldovei, invinuitul fiind recidivist. Prejudiciul retinut de procurori a fost de 91 de lei, cea mai mare parte fiind recuperata. Oamenii legii atrag atentia ca in incercarea de a face rost de bani intr-un mod cit mai usor, hotii isi perfectioneaza modul de actiune, iar aglomeratia din Piata si neatentia vrincenilor contribuie savirsirea acestor infractiuni. Pentru a nu cadea victime, Politia va recomanda sa nu purtati la vedere obiectele de valoare, sa tineti banii, portofelul cu acte in buzunarele interioare ale hainelor pentru ca buzunarul de la spatele pantalonilor ii poate ispiti pe infractori. Cind va aflati intr-o zona aglomerata, tineti geanta lipita de corp in partea din fata, cu sistemul de inchidere orientat spre dumneavoastra si protejati-o cu una din miini. "Aglomeratia si agitatia care se creeaza zilnic, in special in orele de virf, atrag ca un magnet "sutii", adica hotii de buzunare, posete, genti. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti pentru a evita evenimentele neplacute", recomanda inspectorul Bogdan Toader, purtatorul de cuvint al Politiei. Daca ati cazut victima hotilor de buzunare anuntati imediat politia sunind la 112. (R. MANOLACHE, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.