Ultima oră

Prefectura cere bani de la guvern pentru refacerea drumurilor

Doina Ganea
18 iul 2010 414 vizualizări
In urma alunecarilor de teren au fost distruse un drum national si doua drumuri comunale u din cauza unor alunecari de teren la Spulber se circula pe o portiune de drum doar pe un singur fir u subprefectul Sorin Hornea s-a angajat sa faca demersurile pentru obtinerea fondurilor necesare refacerii drumurilor afectate

Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocati ieri de catre subprefectul Sorin Hornea, au prezentat raportul operativ intocmit de catre Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Homocea. Potrivit acestui raport, pe 14 iulie intre orele 19.00 si 21.00, in localitatea Homocea, ca urmare a precipitatiilor abundente si a unor ruperi de nori, s-au produs inundatii in satele Costisa si Lespezi. In acest caz CJSU a stabilit deplasarea la fata locului a unei comisii formate din reprezentantii Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny "pentru a constata pagubele produse in urma acestor inundatii. Tot ieri au fost prezentate si notele de constatare intocmite de comisiile de identificare si inventariere a pagubelor, produse in urma fenomenelor meteorologice deosebite in localitatile Vintileasca si Spulber. "Conform materialului prezentat, in Vintileasca a fost afectat un drum national DN2R ( intileasca "" Bahnele) precum si doua drumuri comunale DC178 A ( Bahnele "" Dupa Magura), respectiv DC178 (Bahnele "" Poiana Stoichi). In comuna Spulber, in apropierea intersectiei cu DJ 205 D, platforma drumului comunal DC 108 prezinta o alunecare pe partea dreapta a sensului de acces in localitatea de resedinta, pe o lungime de circa 50 ml si o adincime de circa 3m, circulatia rutiera executindu-se pe un singur sens. In prezent autoritatea administratiei publice locale a initiat executarea unor lucrari de consolidare a platformei drumului, respectiv un zid de sprijin. Pe raza aceleiasi localitati au mai fost afectate de asemenea alte patru drumuri satesti", se arata intr-un comunicat al Prefecturii.

Subprefectul Sorin Hornea a precizat ca Institutia Prefectului va face demersurile necesare pentru a obtine fonduri in vederea refacerii obiectivelor de infrastructura. Cel de-al treilea punct pe ordinea de zi de ieri a sedintei CJSU l-a constituit prezentarea solicitarii Primariei comunei Chiojdeni privind ridicarea locuintelor modulare aflate pe raza comunei, deoarece pe terenul unde sint amplasate cele trei module se afla in constructie "Centrul social multifunctional Luncile", iar spatiul pentru desfasurarea lucrarilor este insuficient. Membrii Comitetului au aprobat o hotarire in acest sens, urmind ca aceste locuinte modulare sa fie ridicate in zilele urmatoare. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.