Ultima oră

Scolile 9 si 10, vuvuzelele cele mai zgomotoase din Focsani

Iulia Crețu
22 iun 2010 3086 vizualizări
Regiile de apa canal din Vrancea polueaza cu amoniac si detergenti apele de suprafata

Masinile stationate la semafor cu soferi exasperati de asteptare dar si elevii la scoala sint elementele care produc cel mai mare zgomot in Focsani. Potrivit masuratorilor efectuate de Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea in luna mai, zone precum b-dul Bucuresti, la unitatile militare si la Vincon, dar si strazile din fata scolilor "Duiliu Zamfirescu" si "Stefan cel Mare" sint considerate "vuvuzelele" municipiului. Totusi, la un nivel mult mai mic comparativ cu infernul de pe stadioanele din Africa de Sud de la Campionatul Mondial de Fotbal. Nivelul de zgomot a fost sub sau egal cu limita maxima admisa la magazinul Leonardo, la Catedrala de pe Independentei, pe b-dul Garii, la Scoala "Ion Basgan", la Spitalul Judetean, Colegiul "Unirea" sau la Sala Polivalenta. De asemenea, in luna mai, cu toate ca intreaga Europa s-a temut de ploi acide in urma eruptiei unui vulcan din Islanda, in Vrancea, dupa ploaie, cetatenii au respirat un aer "foarte bun", in comparatie cu aerul "bun" din zilele fara precipitatii. Zonele de recoltare privind calitatea aerului au fost: sediul APM, Focsani Sud, Focsani Comat, Marasesti, Focsani Statia Meteo, Adjud, Vincon si Maicanesti. Precipitatiile atmosferice au fost testate la sediul APM, Statia Meteo Adjud, Postul pluviometric Tulnici si Postul hidro Nereju. Potrivit raportului privind starea mediului in luna mai, "precipitatiile au avut un continut ionic moderat, ploile neavind caracter acid". Daca din pricina zgomotului si al ploilor, mediul din Vrancea nu a avut prea mult de suferit, nu acelasi lucru s-ar putea spune despre poluarea apelor de suprafata. "în luna mai 2010, s-au efectuat analize fizico-chimice de laboratorul APM Vrancea la urmatoarele unitati care prezinta impact asupra apelor de suprafata: Vrancart Adjud, CUP SA Adjud, CUP Focsani, CL Gugesti, ILGO Marasesti, CUP Odobesti si CUP Panciu", spun reprezentantii Protectiei Mediului. Masuratorile au aratat depasiri in apa la suspensii, amoniu, amoniac, agenti de suprafata, detergenti si consum chimic de oxigen. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.