Ultima oră

Incendiu simulat la benzinaria Petrom V

Raluca Manolache
20 ian 2010 1241 vizualizări
Un incendiu care putea deveni devastator s-a produs aseara in Focsani, la o statie de carburant Petrom V situata la iesirea pe E 85. Cel putin acesta a fost scenariul pus la punct de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta care a executat un exercitiu de interventie pe timp de noapte la PETROM V SA, tema fiind Stingerea incendiilor la statii de carburanti .

Potrivit pompierilor, exercitiul a urmarit verificarea modului de actiune in situatii de urgenta a personalului din obiectiv, antrenarea tuturor fortelor participante la exercitiu si realizarea cooperarii pentru indeplinirea misiunii intr-o conceptie unitara. Astfel, conform planului, in jurul orei 19.00, s-a simulat izbucnirea focului la bucataria Statiei PECO, cu tendinta de propagare spre pompele de distributie a carburantilor si rastelele cu butelii. In acest moment toate persoanele aflate in benzinarie au fost evacuate, iar personalul a sunat la 112. La fata locului s-au deplasat pompierii care au fost nevoiti sa intervina si pentru salvarea unei persoane care ramasese blocata intr-un birou din cauza prabusirii unui dulap. "în urma evaluarii s-a constatat ca personalul din obiectiv cu atributii in domeniul situatiilor de urgenta cunoaste sarcinile ce ii revin pe aceasta linie iar evacuarea s-a realizat conform planurilor intocmite", a mentionat sergentul major George Dumitrache, purtatorul de cuvint al pompierilor vrinceni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.