Ultima oră

TOP STIRI: Surse: Sorin Ovidiu Vantu este dat in consemn la frontiera

Ziarul de Vrancea
9 dec 2009 722 vizualizări
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost dat in consemn la frontiera intr-un dosar deschis de procurori in vara acestui an in cazul Nicolae Popa, considerat mana dreapta al celui care trece drept parintele FNI, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei.

Popa a fugit din tara in urma cu noua ani dupa prabusirea Fondului National de Investitii. A fost condamnat in dosarul FNI in iunie 2009 la 15 ani de inchisoare. Tot atunci, s-a emis un mandat european de arestare. Popa a fost arestat provizoriu in Indonezia pe data de 2 decembrie. Ministerul Justitiei a transmis miercuri cererea de extradare a lui Nicolae Popa din Indonezia.


"Au fost persoane din Romania care l-au ajutat cu bani in toata aceasta perioada", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Acest lucru inseamna ca exista indicii serioase sau chiar probe ca Popa a fost ajutat inclusiv de Vantu, care ar putea avea cel putin calitatea de suspect de favorizarea infractorului in acest dosar. Sorin Ovidiu Vantu a declarat pentru HotNews.ro ca nu l-a ajutat pe Popa cu bani: "Nu. N-am ce sa discut despre treburile astea". Intrebat daca stie ca este dat in consemn la frontiera, omul de afaceri a raspuns sec: "Habar n-am".


Iata ce declara SOV in interviul acordat HotNews.ro despre posibilitatea de a fi anchetat in dosarul Popa:


DT: Va temeti ca domnul Popa va depune marturie impotriva dumneavoastra?

SOV: Dragul meu, orice este posibil. Dar cuvantul "teama" excludeti-l. Din nefericire, daca imi permiteti, urmare a unor conditii fizice, eu nu am invatat sa fug. Eu nu am invatat sa fug. Nu stiu sa fug. Viata m-a obligat in permanenta sa raman pe loc si sa lupt.


DT: E posibil ca domnul Popa sa depuna marturie si dosarul FNI sa fie redeschis cu dumneavoastra inculpat?

SOV: Marturii de culpabilizare a mea? Exclus! Atata timp cat eu v-am spus ca eu nu am furat un leu de nicaieri, ma indoiesc ca cineva... A! de acuzat ma poate acuza o Romanie intreaga sau o planeta intreaga.


DT: Speculatii s-au facut chiar si in seara intalnirii. Miercuri, in cursul zilei, fusese retinut domnul Popa, miercuri seara v-ati intalnit repede cu domnul Geoana.

SOV: Nu are nici o legatura. Hai sa fim seriosi. Mi-a parut rau ca l-au arestat pe Nicolae Popa pentru ca imi este prieten. Este un om deosebit. A intrat in povestea asta absolut nevinovat. Mi-a parut sincer rau ca l-au arestat.


de D. Tapalaga HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.