Ultima oră

Militarii invizibili se arata la fata

Raluca Manolache
12 nov 2009 1015 vizualizări
Astazi se sarbatoreste Ziua Cercetasilor

Cercetasii de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" isi sarbatoresc astazi ziua. La 12 noiembrie 1859 domnitorul Al. I. Cuza a semnat actul de constituire a Sectiei a II-a din cadrul Corpului de Stat Major General, ca prim element organizat al cercetarii Armatei. Aceasta zi se constituie ca un moment de sinteza a faptelor ce situeaza structurile, unitatile si subunitatile de cercetare in elita Fortelor Armate. Este clipa de meritata sarbatoare pentru cercetasi, care de-a lungul anilor au construit edificiul unor structuri capabile sa-si indeplineasca misiunile specifice la nivelul celor mai exigente cerinte. "Cercetasii, in general, sint militari foarte bine pregatiti. Acestia urmeaza o pregatire variata si complexa. De aceea, nu se compara nivelul pregatirii lor cu acel al militarilor dintr-o alta arma. Si, poate de aceea, avind o polispecializare nu trebuie sa se renunte asa de usor la ei, pentru ca intotdeauna este nevoie de cercetasi, iar tipurile de amenintari actuale confirma acest lucru", a declarat comandantul Brigazii, col. Nicolae Ciuca. Sistemul de cercetare prefigurat la nivelul Brigazii 282 a fost proiectat pentru a raspunde unor cerinte operationale noi, corespunzatoare conflictelor moderne. De altfel, cercetasii sint discreti, vigilenti si invizibili, antrenati sa culeaga si sa furnizeze oportun date si informatii, in orice conditii de teren si clima, capabili sa coboare din inaltul cerului sau in adincul apelor, dupa cum ii lauda superiorii. (Raluca MANOLACHE)



Militarii sarbatoresc Statul Major General


Cadrele militare din Garnizoana Focsani au sarbatorit 150 de ani de la infiintarea Statului Major General (SMG) al Armatei Romaniei, printr-un simpozion organizat la Cercul Militar. Militarii au primit informatii legate de principalele repere ale evolutiei SMG. Col. Miti Mirel Babeanu, comandantul CMZ Vrancea, a mentionat ca SMG asigura conducerea, organizarea, planificarea si operationalizarea fortelor, ridicarea graduala a capacitatii de lupta si mobilizarea armatei, conducerea operatiilor intrunite, dar si antrenarea comandamentelor si trupelor. "Toate momentele importante din istoria Statului Roman, cel putin din istoria moderna, de cind a aparut SMG, sint deosebite, iar SMG a fost implicat trup si suflet", a spus colonelul. Simpozionul s-a incheiat pe ritmurile muzicii militare. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.