Ultima oră

Fonduri pentru sprijinirea apicultorilor

Doina Ganea
1 aug 2009 862 vizualizări
Anul trecut, apicultorii au accesat doar 17% din valoarea sprijinului financiar acordat prin Programul National Apicol

Apicultorii pot depune pina la 15 august cererile de plata pentru actiunile realizate in anul 2009 si prevazute in Programul

National Apicol. Cererea de acordare a subventiei nu poate fi depusa in nume propriu. Apicultorii trebuie sa se inscrie si sa depuna cererea de sprijin anual fie la sediul asociatiei de crescatori de albine din care face parte, fie la uniuni apicole, cooperative apicole, grupuri de producatori, cu conditia sa fie membrii uneia dintre aceste forme asociative. Acestea depun cererea de plata a ajutorului financiar comunitar si national, pe baza cererilor depuse de membrii lor, la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Apicultorii pot deconta pretul/costul fara TVA al medicamentelor si produselor de combatere a varoozei, necesare tratamentului pentru intreg efectivul de albine detinut de catre beneficiar, precum si pretul de achizitie de matci, roi la pachet, roi pe faguri si familii de albine. Suma totala disponibila pentru Programul de imbunatatire a productiei si a comercializarii produselor apicole este de aproape 2 milioane de euro, iar contributia Romaniei este de 6,65 milioane de lei. Anul trecut, apicultorii au accesat doar 16,8% din valoarea sprijinului financiar acordat prin Programul National Apicol. Productia totala de miere a crescut anul trecut fata de 2007 cu un sfert, pina la 20.945 tone, insa romanii nu se numara printre consumatorii fideli ai acestui produs natural. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.