Ultima oră

O femeie a murit dupa ce a fost intepata de o albina

Ziarul de Vrancea
23 mai 2009 1564 vizualizări
Femeia din Dumbraveni a intrat in soc anafilactic dupa ce a fost intepata in talpa de o albina u medicii atrag atentia ca veninul insectelor este foarte periculos mai ales pentru persoanele alergice u tratamentul cel mai eficient este injectarea de adrenalina

O batrina din comuna Dumbraveni a murit din cauza unei aparent banale intepaturi de albina. Stefania Stefan, 76 de ani, a avut ghinionul ca insecta sa o intepe in talpa joi seara, ulterior facindu-i-se rau. Copiii femeii, care stau in aceeasi casa, s-au alarmat si au solicitat ambulanta. Cum insa indicatiile familiei nu au fost intocmai precise, medicii au intirziat la preluarea cazului. Copiii batrinei au decis astfel sa o transporte singuri pe batrina la Spitalul Dumbraveni. Minutele pierdute au contat foarte mult pentru viata batrinei, care intre timp a intrat in soc anafilactic. Medicii si asistentele de la Spitalul Dumbraveni au aplicat tratamentul medicamentos necesar in astfel de situatii, iar dupa ce au reusit sa ii ridice tensiunea au trimis-o cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. Aici batrina a facut stop cardio-respirator iresuscitabil. "Am mai avut cazuri, dar nu asa de grave. A fost un caz deosebit. Cred ca si familia a intirziat. Persoanele care sint intepate trebuie sa se prezinte imediat la medic pentru ca pot fi alergice. Intepatura poate fi mortala", a spus dr. Vica Popescu, internist la Spitalul Dumbraveni. Medicii atrag atentia ca veninul insectelor este foarte periculos. In cazul persoanelor alergice, chiar si o singura intepatura poate provoca soc anafilactic. Pentru ca acesta se manifesta la putin timp dupa intepatura, persoanele in cauza trebuie sa se apeleze de urgenta la cea mai apropiata unitate spitaliceasca. "Persoanele intepate trebuie sa se prezinte de urgenta la spital. Persoanele care se stiu alergice ar trebui sa aiba in casa antihistaminice, dar tratamentul cel mai eficient este injectarea de adrenalina. Se poate ajunge chiar la interventie chirurgicala daca este nevoie", a precizat dr. Vica Popescu. Satenii din Dumbraveni sint uluiti de ce s-a putut intimpla cu vecina lor. "Sint mai multi cetateni care au stupi de albine in comuna, dar un astfel de caz nu am mai avut pina acum. Femeia provenea dintr-o familie simpla si numeroasa. Statea impreuna cu copiii si nepotii, in aceeasi gospodarie", ne-a spus primarul Ionel Strimbei. Persoanele care se stiu alergice la intepaturile de insecte trebuie sa poarte o vestimentatie si o incaltaminte protectoare. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.