Ultima oră

Fermierilor din Vrincioaia le-au fost pasate oi europene

Ciprian Fânaru
2 apr 2009 1044 vizualizări
Asociatia Heifer le-a facut ieri o noua vizita fermierilor vrinceni

Federatia Agricultorilor de Munte Dorna Vatra Dornei, in colaboare cu asociatia Heifer Romania, au descins ieri la Vrincioaia, intr-o actiune denumita generic "Pasare de dar". Dupa ce in toamna trecuta voluntarii asociatiei americane Heifer au donat in cadrul acestui proiect 200 de oi si 10 berbeci la 10 familii de fermieri din Vrincioaia, acestia au trimis acum inca opt ovine taranilor din localitate. Cu aceasta ocazie, a avut loc si o plantare de puieti de salcim in satul Bodesti, realizata de elevii Grupului Scolar "Simion Mehedinti" Vidra. Proiectul a fost implementat pentru beneficiari cu sprijinul conducerii Heifer Project International, din care fac parte Steve Denne, director operational, dr. Rafal Laski, vicepresedinte al centrului european al asociatiei, si dr. Ovidiu Spinu, directorul Heifer Romania. Familiile care au primit ovinele si-au luat angajamentul ca in urmatorii trei ani sa dea la rindul lor altor zece familii cite zece oi si un berbec. La eveniment au participat directorul Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala, Costica Neata, vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Diaconu, si membri ai consiliului local. Cel care a pus umarul la parteneriatul intre agricultorii din Vatra Dornei, Heifer si fermierii vrinceni a fost Petrache Riciu, seful Serviciului de Examinare a cererilor din cadrul Asociatiei de Plati si Interventie in Agricultura Vrancea. In trecut, acesta a intermediat schimburi de experienta in care o parte dintre presedintii de obsti din judetul nostru au petrecut citeva zile la omologii lor suceveni, in care au invatat despre devoltarea gospodariilor si zootehnie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.