Ultima oră

Focşaniul, “oxigenat” în 2016 cu 230 de copaci şi “parfumat” cu 190.000 de flori

Alexandra TĂTARU
8 mar 2017 2019 vizualizări
Focșaniul a fost înfrumusețat cu panseluțe, mii și mii

În cursul anului trecut, lucrătorii de la Spaţii Verzi din Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani au realizat nu numai lucrări de întreţinere a vegetaţiei din oraş, ci au şi plantat o serie de copaci, în special ornamentali. Astfel, pe străzile Longinescu, Războieni, Frăţiei, Bulevardele Brăilei şi Independenţei au fost plantaţi 230 de arbori, din care 110 conifere şi 120 de tei. Aceeaşi muncitori au plantat 2.000 de fire de gard viu pe Bulevardele Brăilei şi Independenţei. O parte din materialul dendrologic a fost achiziţionat de Direcţia de Dezvoltare, în timp ce altă parte a fost produs în pepiniera instituţiei. Totodată, Focşaniul a fost înfrumuseţat anul trecut şi cu aproape 190.000 de flori produse în serele de la Mîndreşti. Vorbim de petunii, salvie, panseluţe, năsturaşi, flori care, conform tehnologiilor, au fost plantate în două etape, primăvară-toamnă. 

 

Au fost tăiați 187 copaci 

 

Muncitorii de la Spaţii Verzi s-au mai ocupat de toaletarea a 1.850 de arbori, în timp ce alţi 187 de copaci au fost tăiaţi definitiv ca urmare a faptului că prezentau scorburi cu putregai care ar fi putut pune în pericol viaţa cetăţenilor. Activităţile de întreţinere a spaţiilor verzi, atâtea câte mai sunt în Focşani, au fost mai multe şi au vizat toaletarea trandafirilor, a plantelor perene, tunderea gardurilor vii şi gazonului, tăierea lăstarilor la arbori, fiind realizate şi lucrări de combatere a dăunătorilor, dar şi de udare a spaţiilor verzi în sezonul cald. “Lucrările de întreţinere  au fost efectuate conform tehnologiei de cultură în funcţie de speciile existente, tipul de sol, condiţiile climatice ale anului şi a personalului existent în număr foarte mic comparativ cu volumul mare de lucrări care trebuie realizate anual”, potrivit unui raport al Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice. (A. TĂTARU).

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.