Ultima oră

Sararu a fost liberat provizoriu

Cristi Irimia
6 nov 2007 989 vizualizări
Tribunalul Vrancea a confirmat hotarirea Judecatoriei Focsani u edilul suspendat are citeva interdictii de respectat

Ieri dupa-amiaza completul compus din judecatorii Maria Onose, Mariana Sandina Croitoru si Dorel Harabor a respins recursul formulat de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani in dosarul Gheorghe Sararu. Magistratii au ajuns la concluzia ca decizia de liberare provizorie sub control judiciar a primarului suspendat al comunei Mera se impune, dupa aproape cinci luni de zile in care Sararu s-a aflat dupa gratii. Practic, in lipsa unor argumente indestructibile in favoarea ideii de mentinere in arest, judecatorii de la Tribunalul Vrancea au confirmat hotarirea judecatoarei Mandica Badiu, cea care are "in custodie" dosarul lui Sararu. Avind in vedere ca magistratul care detine cauza pe rol, si care stie cel mai bine dosarul, a ajuns la concluzia ca inculpatul poate fi judecat in libertate, era greu ca un complet de recurs sa schimbe decizia. Mai ales in contextul in care procurorii nu au avut elemente suficient de puternice pentru ca Sararu sa fie judecat dupa gratii, in continuare. Acest lucru era dificil de realizat deoarece cei patru inculpati din dosar au fost audiati, dar si alti 10 martori. In plus, starea de sanatate a lui Sararu este una cu probleme, astfel ca s-a ajuns, in contextul general al celor prezentate anterior, la liberarea provizorie sub control judiciar. In cele cinci luni cit a stat in arest, Sararu a fost nevoit sa dea ochii cu procurorii care ulterior l-au trimis in judecata, dar si sa afle ca pe numele sau mai exista alte capete de acuzare, in alt dosar. Urmeaza ca anchetatorii sa decida daca il trimit pe Sararu in judecata in alt dosar legat de retrocedarile dubioase de la Mera.

Liberarea provizorie sub control judiciar presupune ca Sararu sa respecte mai multe masuri pe care instanta le-a dispus. Astfel, edilul suspendat nu are voie sa paraseasca tara, sa conduca vreun autovehicul, sa mearga in anumite locatii (ex.: la Primaria Mera) sau sa intre in legatura cu anumite persoane (ex.: angajati ai Primariei Mera, etc.). De-a lungul celor cinci luni de arest, primarul suspendat Gheorghe Sararu a solicitat de mai multe ori sa fie liberat provizoriu, insa nici un magistrat nu i-a admis cererea. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.