Ultima oră

Doi medici de la Spitalul Adjud, acuzati de culpa medicala

Dan Chiriac
12 mai 2007 2354 vizualizări
Familia unui batrin sustine ca acesta nu ar fi primit ingrijiri medicale corespunzatoare si a murit.

Doi medici de la Spitalul Adjud sint acuzati de culpa medicala de familia unui batrin care a decedat in luna august a anului trecut. Pe numele acestora a fost deschis un dosar penal, cei doi fiind cercetati pentru culpa medicala. "Dosarul a fost in cercetare la Politia Adjud, dar acum a fost inaintat pentru cercetari Parchetului de pe linga Judecatoria Adjud", a spus subinspectorul Claudia Chiriac de la IJP Vrancea. Procurorii adjudeni au confirmat ca efectueaza o ancheta in cazul celor doi medici, dar au refuzat sa ofere mai multe date despre dosar. "E doar o sesizare facuta de rudele celui cazut de pe bicicleta. Mai multe amanunte nu va pot da in acest moment pentru ca este vorba de reputatia a doi medici, care nu poate fi stricata in baza unei simple sesizari", ne-a spus Lucian Homoceanu, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Adjud si, totodata, procurorul care se ocupa de instrumentarea dosarului. Medicii adjudeni sint acuzati de rudele decedatului ca nu ar fi depus toate eforturile pentru tratarea si salvarea celui in cauza si cer daune in valoare de 250.000 de euro. La inceputul lunii august 2006, victima s-a prezentat la Spitalul Municipal Adjud, dupa ce a cazut de pe bicicleta, unde ar fi fost tinut si tratat superficial. Rudele acuza insa intr-o sesizare trimisa redactiei ca "acesta a fost tratat doar cu antiinflamatorii timp de 5 zile, fara sa i se faca investigatii amanuntite, iar cind au vazut ca starea lui s-a agravat, a fost trimis la Spitalul din Focsani, unde dupa ce a fost operat de doua ori, a decedat". Rezultatele necropsiei efectuate au nemultumit familia batrinului, care considera ca medicii adjudeni nu si-au facut datoria, iar cei care au efectuat necrospia au incercat sa acopere culpa lor. Rudele cred ca a venit timpul ca sistemul sanitar local sa devina mai responsabil cind este vorba de viata oamenilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.