Ultima oră

Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar

Ziarul de Vrancea
2 ian 2014 1050 vizualizări
Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, care a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Dana Nicolaescu, soţia regretatului cineast.

"Pe 27 decembrie, urna cu cenuşa soţului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar, în locul de veci pe care l-am amenajat pentru el", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

 

Sergiu Nicolaescu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Dana Nicolaescu mai spune că, în perioada 24 - 26 ianuarie, Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) vor organiza în memoria lui Sergiu Nicolaescu un eveniment intitulat "Sergiu. Ianuarie. În fiecare an".

Evenimentul va avea loc la Cinema Studio din Capitală şi va include vernisajul unei expoziţii de fotografii, precum şi proiecţii speciale cu filme de şi despre Sergiu Nicolaescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, au anunţat atunci reprezentanţii Spitalului Elias din Capitală, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012.

Cineastul Sergiu Nicolaescu a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme, în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

 

www.mediafax.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.