Ultima oră

Doi primari, medici, avocaţi şi poliţişti ne-au părăsit în 2013

Ziarul de Vrancea
31 dec 2013 3344 vizualizări
Anul 2013 a adus decesul multor personalităţi cunoscute din judeţ. Doi primari, profesori, avocaţi, medici, economişti sau preoţi au plecat dintre noi. Anul a început cu decesul Episcopului Buzăului şi Vrancei, IPS Epifanie Norocel, pentru ca la jumătatea lunii ianuarie din 2013 să se stingă într-un tragic accident rutier şi fostul primar al oraşului Mărăşeşti – Constantin Vlase. Finalul anului a adus din păcate alte nume cunoscute pe lista celor trecuţi în lumea de Apoi. Profesoara Maria Sterea, avocata Ionelia Vulpescu, primarul Panciului, Ion Petre, sau fostul şef al Poliţiei Rutiere Vrancea, Ştefan Raneti, au părăsit pentru totdeauna aceasta lume. Ziarul de Vrancea face un “remember” al acestor tragedii produse în 2013 şi transmite un gand de alinare celor care i-au iubit pe cei trecuţi în lumea celor drepţi. (Dan CHIRIAC)

Cele mai cunoscute personalităţi trecute în nefiinţă în 2013:

 

6 ianuarie: IPS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a murit la Panciu, după ce a participat la slujba de Bobotează la Mănăstirea Brazi.

15 ianuarie: Constantin Vlase- fost primar al oraşului Mărăşeşti a murit pe 15 ianaurie în urma unui teribil accident rutier produs pe E 85

 

13 februarie: Omul de afaceri Liviu Jelea, fost director la Abatorul din Focşani, a murit la varsta de 63 de ani, din motive medicale. 

27 februarie: Supranumită regina muzicii indiene, Narghita, născută în Vrancea, la Pufeşti, a trecut în nefiinţă la varsta de 74 de ani, fiind găsită decedată în apartamentul său. Decesul s-a produs din cauze naturale.

 

1 iulie: Medicul pediatru Doina Buzatu, care şi-a desfăşurat mulţi ani activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani,. A murit la virsta de 66 de ani după ce s-a luptat cu o boală cruntă. 

24 iulie: Doctorul neurolog colonel (r) Constantin Duşinschi, unul dintre cei mai apreciaţi medici din Vrancea, s-a prapadit pe fondul unor boli cronice. A profesat aproape întreaga carieră la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandrescu Popescu” şi s-a făcut remarcat şi în perioada în care a condus spitalul. 

 14 septembrie: A murit doctoriţa Any Marie Drollinger, unul dintre cei mai cunoscuţi şi respectaţi medici pediatri din Focşani. După o afecţiune pulmonară ce a evoluat fulminant, doctoriţa s-a stins la doar 51 de ani. Ea a activat si in mediul artistic, fiind un pictor apreciat. 

24 octombrie: Preotul Nicu Voinea, protopop al Protopopiatului Lazio I şi paroh al parohiei Înălţarea Sfintei Cruci - Roma III, şi-a pierdut viaţa la numai 45 de ani, în urma unui atac cerebral survenit chiar după săvarşirea Sfintei Liturghii. Acesta a fost inhumat in cimitirul din satul natal, Sperieti.

15 octombrie: Medicul psihiatru Adrian Leca s-a stins din viaţă după ce mai mulţi ani a luptat cu o boală incurabilă. Decesul a survenit la 72 de ani după ce zeci de ani a avut grijă de sănătatea pacienţilor internaţi în secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni.  Slujba de înmormântare a medicului Adrian Leca a avut loc în Bucureşti, acesta fiind incinerat.

11 noiembrie: Profesoara Maria Momanu de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” Focşani a trecut în nefiinţă după o boală încurabilă

12 noiembrie: Economista Georgeta Nedelcu, fostă directoare la Banc Post şi Garanti Bank, a plecat dintre noi după o boală necruţătoare care a învins-o. 

13 noiembrie: S-a stins după ce o boală nemiloasă l-a chinuit în ultimul timp, primarul oraşului Panciu, Ion Petre. La 62 de ani, acesta a murit din cauza unei leucemii, la un spital din Bucureşti.

18 noiembrie: Profesoara de biologie Maria Sterea, de la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani a murit după ce a fost diagnosticată cu leucemie. Una dintre cele mai iubite profesoare din şcoala focşăneană a fost condusă pe ultimul drum de rude, colegi sau foşti sau actuali elevi.

2 decembrie: Avocata Ionelia Vulpescu a murit după ce un cancer la pancreas a doborat-o la doar 52 de ani. Ea a fost inhumata in cimitirul din Biliesti.

5 decembrie: Fostul şef al Poliţiei Rutiere Vrancea, colonelul in rezerva Ştefan Raneti, a murit la Bucureşti, acolo unde a fost internat pentru a trata o boală nemiloasă care l-a cuprins în urmă cu ceva timp.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Un prieten!, acum 3786 zile, 20 ore, 32 minute, 16 secunde
Din pacate, de aceasta data, domnul Butnariu, are perfecta dreptate, la aceasta lista , trista dealtfel , va trebui sa-l adaugam si pe EUGEN SURDEANU, ne-a parasit pentru totdeauna, dupa o lupta citeste integral
gabi raneti, acum 3786 zile, 23 ore, 57 minute, 27 secunde
PENTRU TOTI CRESTINII CARE NE AU PARASIT IN ANUL 2013 DUMNEZEU , MAICA DOMNULUI SI SFINTUL NECTARIE SA I IERTE DE PACATE, SA I ASEZE ACOLO UNDE LE ESTE LOCUL IN LINISTE , PACE SI FARA SUFERINTE, SI citeste integral
danb, acum 3787 zile, 12 ore, 45 minute, 4 secunde
Concluzia este ca se moare pe capete si de cele mai multe ori din motive medicale, la varste la care occidentalii sunt inca in plina putere. De ce ? Pai in primul rand se traieste prost la Focsani. - citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.