Ultima oră

Harta preţurilor de Crăciun la carnea de porc

Ziarul de Vrancea
20 dec 2013 3854 vizualizări
Cum se vinde porcul la ţărani şi ce oferte îi aşteaptă pe români pe internet

Feică, muşchi, cotlet sau ceafă de porc, toate sunt la mare căutare în preajmă Sărbătorilor de iarnă. În goana după cumpărăturile pentru masa de Crăciun, mulţi români merg direct la raioanele de carmangerie din marile hipermarketuri şi magazine din ţară, dar nu ezită nici să cumpere carne sau preparate din carne de porc din pieţe.

 

FOTO: Publimedia/gândul.info

De la fermieri porcul este vândut la abatoare, "în viu", cu 6,5 lei pe kilogram, iar din abatoare carnea gata procesată se vinde cu 8,5 - 9,5 lei pe kilogram, fără TVA, în funcţie de sortiment, potrivit datelor obţinute de gândul din partea patronatelor din domeniu. În vitrinele magazinelor şi ale hipermarketurilor din ţară, după TVA şi adaos comercial, aceasta ajunge să fie cumpărată de români cu preţuri cuprinse între 11,79 lei şi 23 de lei pe kilogram.

În pieţe, carnea de porc costă între 12 lei şi 30 de lei pe kilogram în funcţie de sortiment, iar şoriciul se vinde cu preţuri cuprinse între 30 de lei şi 50 de lei pe kilogram.

Citiţi  întreg articolul pe : www.gandul.info

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.