Ultima oră

GALERIE FOTO!!! Vrancenii aduc Crăciunul la Academia Romană din Roma

Ziarul de Vrancea
15 dec 2013 2992 vizualizări
“Noi am fost primii care am emigrat şi din acest motiv acum, cei care scot capul în domeniul artelor suntem tot noi mai mulţi”, ne-a spus Cristi Merchea, editorul Ziarului Emigrantul, care a expus fotografii din Vrancea la Academia Romană din Roma

Focşăneanca Teodora Badiu, fostă componentă a Corului “Pastorala”, şi Iulian Stoica, un tanăr promiţător din Ploscuţeni, au încantat audienţa la Academia Romană de la Roma sambătă seara printr-un concert de colinde şi cantece populare. Într-o interpretare deosebită, cu recitări în limbile romană şi italiană, vrancenii au impresionat şi emoţionat un public de peste 200 de persoane care a umplut sala de concerte, italienii fiind captivaţi de frumuseţea cantecelor romaneşti. Povestea de viaţă a lui Iulian Stoica este una deosebită. Deşi nu vede, acesta este singurul elev român care a reuşit să intre la liceul de muzică “Farnesina” din Roma, al treilea pe listă. Vrancenii au fost vedetele spectacolului intitulat “Vă aducem Crăciunul” care a debutat cu o expoziţie de icoane şi picturi ale maestrului Constantin Udroiu şi ale şcolii pe care o conduce: Fucina d’Arte „Nikopedia”, la care a fost prezent Ambasadorul României la Sfântul Scaun, Excelenţa Sa, Bogdan Tătaru-Cazaban, de loc din Focşani. La eveniment a participat şi ambasadorul României la Roma, E.S. Dana Constantinescu, dar şi consilierul economic al Ambasadei noastre care e tot vrâncean, Marius Cristea. Acesta este, de altfel, cel care a facilitat înfrăţirea, în urmă cu o lună, a localităţii Jariştea cu o comună din Campania. Artiştii vranceni au primit flori şi plachete din partea ONG-ului „Un mondo sereno” de la Latina, prin reprezentanţii săi Daniel Chechedi, Alina Cărăbuş şi Claudia Dobeşteanu. Vrancea a fost reprezentată şi prin imagini printr-o expoziţie de 70 de fotografii expuse în clădirea Academiei, realizate de jurnalistul vrancean Cristi Merchea, editor al Ziarului “Emigrantul”, de loc din Soveja. “Mandria de a fi vrancean e multiplicată şi de participarea noastră şi de faptul că oriunde te duci dai de vranceni. Noi am fost primii care am emigrat aici şi din acest motiv acum, cei care scot capul în domeniul artelor suntem tot noi mai mulţi pentru că suntem cei care ne-am “aşezat” mai bine, să zicem aşa, în timp”, ne-a declarat Cristi Merchea. Acesta a primit o plachetă din partea ONG-ului “Un mondo sereno” de la Latina pentru “contribuţia adusă comunităţii romaneşti din Diaspora, prin intermediul publicaţiei “Emigrantul”.

Artiştii vranceni, premiaţi de ONG-ul „Un mondo sereno” de la Latina

Se estimează că la Roma trăiesc şi muncesc 30.000 de vranceni. Academia Romană de la Roma a fost înfiinţată în anul 1920 cand Parlamentul României a aprobat o lege – inspirată şi promovată de istoricul Nicolae Iorga şi de arheologul Vasile Pârvan - care prevedea crearea de academii române în străinătate. (M. VLĂDESCU)

Vranceni la Roma la o expozitie foto

expozitie foto: corida

Vranceni la Roma la o expozitie foto

expozite foto: curatenie monahala

expozite foto: familia reunita

expozitie foto ingandurare

expozitie foto truda campului

vranceni la roma: fotoconcert sala

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Grigore Nicusor Viorel, acum 3802 zile, 10 ore, 24 minute, 6 secunde
Mi-a facut o mare placere sa fiu alaturi de un roman talentat ca Iulian Stoica!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.