Local

Vrâncenii vor beneficia de servicii de kinetoterapie și masaj decontate de stat. Reglementarea, în vigoare de la 1 iulie

Ionel Sclavone
4 iul 2023 1726 vizualizări

Vrâncenii care au probleme de sănătate au acces la mai multe servicii medicale decontate prin Casa Județeană de Asigurări pentru Sănătate, de la 1 iulie. Statul decontează servicii de medicină fizică și de reabilitare între care ședințe de kinetoterapie și masaj

Vrâncenii care plătesc asigurări la sistemul public de sănătate au dreptul anual și la servicii medicale de tratament și de recuperare. Între acestea sunt și serviciile de medicină fizică și de reabilitare, care sunt decontate pentru anumite pentru anumite diagnostice.

De la 1 iulie, a intrat în vigoare un nou pachet de bază de servicii medicale, ce permite inclusiv acces la sanatorii și stațiuni balneare unde se poate beneficia de servicii de kinetoterapie sau masaj.

Medicina fizică și de reabilitare este o specialitate care se ocupă de evaluarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor musculoscheletale, neurologice și medicale care afectează funcția fizică și capacitatea de mișcare a pacienților.

Această ramură tratează o serie largă de afecțiuni fizice, inclusiv leziuni provocate de accidentări sportive sau accidente vasculare cerebrale, afecțiuni neurologice (cum ar fi scleroza multiplă sau poliomielita), traumatisme ale măduvei spinării, afecțiuni musculoscheletale (cum ar fi artrita sau hernia de disc), oncologice, status post Covid 19, afecțiuni digestive, metabolice etc. Or, noul pachet de servicii medicale de bază oferă acces la o varietate de metode și tehnici care ajută pacienții să-și recâștige funcțiile fizice afectate de aceste boli și, implicit, să-și amelioreze calitatea vieții.

Este vorba despre terapie fizică, terapie ocupațională, terapie prin exerciții, terapie prin masaj, manipulare vertebrală, electroterapie, kinetoterapie, băi, împachetări și altele. Aceste servicii pot fi oferite în sanatorii speciale sau în unități din stațiunile balneoclimaterice.

Normele de aplicare ce reglementează accesul cetățenilor la serviciile medicale de acest tip în stațiuni balneoclimaterice și în sanatorii prevăd că asigurații primesc în mod gratuit acces la servicii hoteliere la un nivel de „confort standard”. Prin aceasta se înțelege cazarea în salon cu cel puțin 3 paturi, grup sanitar propriu, cu respectarea normelor igienico-sanitare și fără dotări suplimentare (televizor, radio, telefon, frigider, aer condiționat și altele asemenea).

În cazul în care un asigurat solicită servicii hoteliere cu un grad superior de confort, va trebui să suporte diferența de preț.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.