Local

VIDEO | Consilierul județean USR Vasile Alexe, „urecheat” de Cătălin Toma în timpul ședinței CJ Vrancea. Vezi care-i motivul!

Ziarul de Vrancea
11 iul 2022 4242 vizualizări
Vizibil deranjat de comportamentul politic al consilierului județean USR, Vasile Alexe( foto dreapta), președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma ( foto stânga) a considerat că-i oportun să-i administreze acestuia, în ședința CJ de joi 07 iulie 2022, o ”urecheală” publică zdravănă.
Vizibil deranjat de comportamentul politic al consilierului județean USR, Vasile Alexe( foto dreapta), președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma ( foto stânga) a considerat că-i oportun să-i administreze acestuia, în ședința CJ de joi 07 iulie 2022, o ”urecheală” publică zdravănă.

În cadrul ședinței Consiliului Județean Vrancea de joi, 7 iulie 2022, au fost puține momente care să iasă din linia aprobărilor în unanimitate.

Unul dintre acestea a fost „urecheala” publică administrată de președintele CJ Cătălin Toma consilierului județean USR Vasile Alexe în discuția referitoare la ,,Aprobarea rectificării bugetelor proprii ale Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ Teritoriale Judetul Vrancea şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Vrancea, pe anul 2022”. Motivul? O postare făcută pe Facebook de Alexe în zilele anterioare ședinței de CJ.

În cuprinsul acesteia, Alexe arăta că o sumă de 300.000 lei (trei miliarde de lei vechi) era prevăzută într-o anexă a rectificării pentru a fi cheltuită la manifestările ce se vor desfășura sub genericul „Vrancea Eroică”, fără a fi însoțite de o justificare a respectivelor cheltuieli. Supărarea lui Cătălin Toma a fost probabil accentuată și de faptul că Ziarul de Vrancea a făcut cunoscută nemulțumirea consilierului județean USR Vasile Alexe, într-un articol denumit Propunere de suplimentare a bugetului cu iz de „paranghelie” în ședința de joi a CJ Vrancea.

Mai trebuie menționat că alesul județean USR Vasile Alexe nu-i foarte iubit nici în propriul partid. Mai ales de când a insistat cu depunerea unui proiect de hotărâre în CJ Vrancea pe subiectul reducerii indemnizațiilor membrilor ATOP Vrancea.

Urmăriți în înregistrarea VIDEO de mai jos, începând de la minutul 16:09, „urecheala” publică zdravănă administrată în ședința CJ Vrancea de joi 07 iulie 2022, de președintele Cătălin Toma consilierului județean USR Vasile Alexe.

Cătălin Toma - președintele CJ Vrancea: La punctul 8 avem proiectul de hotărâre privind „Aprobarea rectificării bugetelor proprii ale Judeţului Vrancea pentru finanţarea Unităţii Administrativ Teritoriale Judetul Vrancea şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean Vrancea, pe anul 2022”. Simați colegi, în calitate de ințiator am modificat una dintre anexele (n.r. cea despre care consilierul județean USR Vrancea Vasile Alexe ceruse lămuriri publice într-o postare pe contul său de facebook cu câteva zile înaintea ședinței CJ și care a fost subiectul unui articol publicat în Ziarul de Vrancea) proiectului potrivit notei de fundamentare pe care v-am trasmis-o. Anexa modificată a fost avizată și a parcurs procedurile administrative. Ca atare, astăzi dezbatem proiectul de hotărâre în varianta modificată. Dacă sunt intervenții pe marginea acestui proiect? Înțeleg că da. Domnul consilier Dănuț Cristian

Dănuț Cristian, consilier județean PSD: Mulțumesc, domnule președinte! Stimați colegi, într-adevăr, am avut astăzi ședință de comisie privind această modificare la anexa 11 referitoare la activitățile Consiliului Județean. Permiteți-mi să salut faptul că iată, avem sau încercăm să facem Concursul Național de Vinuri și Expoziția „Fabricat în Vrancea”, proiecte care de-a lungul anilor au fost foarte blamate de reprezentanții Partidului Național Liberal. Înțelegem că acum sunt viabile. Mulțumesc! 

Cătălin Toma - președintele CJ Vrancea: Vinul este viabil oricând. Da, domnul consilier Alexe.

Vasile Alexe, consilier județean USR: Mulțumesc, domnule președinte! Am văzut că s-a modificat anexa 11 dar tot așa, fără un buget predictibil de cheltuieli. Pentru ce sunt banii alocați Festivalului Bachus? Doar așa, băgăm în sacul acela niște bani și la urmă vedem cum îi cheltuim. Eu cred că era frumos, cum noi cerem altor instituții când dăm bani să vină cu buget de cheltuieli făcut, specificate toate cheltuielile, la noi merg banii în sac și de acolo vedem cum îi cheltuim. Eu nu sunt de acord cu modul acesta de cheltuire a banului public. Mulțumesc! Cătălin Toma - președintele CJ Vrancea: Mulțumim și noi! Referitor la ce ați spus dumneavoastră, intervenția dumneavoastră, trebuie să țineți cont și cred că aveți experiență de acum că aveți ceva, peste un an și ceva de consilier județean, că vorbim de estimări și după aceea de aprobări. Deci nu este vorba de cheltuirea banilor publici așa după cum dumneavoastră considerați sau cum ați, cum s-ar dori. Important este să știți că avem estimări făcute cum sunt și influențele negative sau pozitive pe buget, după cum bine știți. S-au făcut economii de-a lungul acestui an pe anumite proiecte, economii care sunt îndreptate acum în acest segment tot în același capitol bugetar, respectiv dezvoltare și promovare. În cazul în care vom avea discuții referitoare la organizarea acestui festival, cu siguranță vom avea înțelepciunea necesară să asigurăm fondurile în așa fel încât să nu fim nici populiști, dar să nu uităm că Vrancea are acea mai mare suprafață viticolă din România. Că Vrancea are trei podgorii și că Vrancea merită într-adevăr o expunere nu numai de dragul de a vedea un pahar de vin, ci a face tot posibilul ca vinul aceasta pe care îl produc și așa cu greu să fie promovat de Consiliul Județean Vrancea. Repet, de Consiliul Județean Vrancea, la standarde civilizate și înalte. Nu vă ascund că avem discuții și cu două ambasade la momentul acesta privitor la anumite relații economice care urmează să se stabilească. Dar toate acestea pe parcurs. Deci, repet, ce facem noi astăzi este pur și simplu transferul către aceste capitol bugetar în așa fel încât să ne permită, tot împreună vom lua decizia, nu s-au cheltuit banii. Deci atenție mare la ceea ce spunem și ce aruncăm în spațiul public! Rugămintea mea este ca imaginea dacă vrem să ne-o facem, să ne-o facem corect, pentru că sunt convins că experineța pe care-o aveți mai ales dumneavoastră, domnul consilier Alexe, în slujba statului, cred că nu v-ar permite să faceți, să duceți în eroare opinia publică. De aceea oricând Consiliul Județean Vrancea, cred că orice consilier județean și orice membru al aparatului Consiliului Județean vă stau la dispoziție pentru a vă pune toate informațiile necesare. Și rugămintea noastră este să nu aruncăm în spațiul public informații care nu sunt nici definitive și care sunt pur și simplu discuții. Vă mulțumesc. Dacă aveți intervenții? Înțeleg, domnul Mihăiță Lepădatu    

 Mihăiță Lepădatu, consilier județean USR: Mulțumesc! Mă bucur că avem estimări. Poate era corect să le aflăm și noi. Vă aduc aminte că mai sunt trei luni până la organizarea acestui eveniment. Un evenimnet nu se face bătând din palme. Putem să avem la momentul acesta un calendar de activități cu un buget estimat. Atât vă ceream. Mulțumim!

Cătălin Toma -președintele CJ Vrancea: Mulțumim și noi! Încă o dată, banii aceștia despre care vorbim sunt votați de noi toți la începutul anului. Noi nu ne jucăm. Nu vin alți bani din alte părți. Repet. Toate aceste transferuri care se fac între capitolele bugetare, se fac ca urmare a unor economii sau a unor nevoi. Atenție mare că tot la acest capitol avem și DGASPC-ul. Nu aș vrea să intru ca să dau subiect de presă la vreo 2-3, dar să știți că nu stăm bine la capitolul bani pentru DGASPC. Pe de altă parte, nici nu vreau să credem că dacă ducem 25000 de la 6 August, luăm salariile celor de la DGASPC. Deci acolo unde trebuie să fim corecți, să fim corecți, când vrem să ne facem imagine, întrebați-mă și pe mine că vă ajut cu mare drag. Da?

Dacă mai sunt intervenții, dacă nu vă supun la vot proiectul așa cum a fost prezentat. Cine este pentru? Este cineva împotrivă? Se abține cineva? Înțeleg că avem două abțineri. Cu majoritate de voturi proiectul a trecut. Vă mulțumesc!

Cine este consilierul județean Vasile Alexe 

 

Fost ofițer de poliție licențiat în Drept și fost șef de birou in cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, vrânceanului originar din Suraia i-au fost incendiate casa și mașina, în perioada când răspundea de combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălarii banilor.

Numele meu este Alexe Vasile, am 51 de ani, sunt căsătorit și tată a doi brazi de băieți (cel mare inginer și cel mic tocmai a terminat facultatea). Am absolvit facultatea de drept cu diplomă de licență la Academia de Poliție «Alexandru Ioan Cuza», unde am absolvit și studii postuniversitare în domeniul științelor penale.Toată cariera mi-am dedicat-o meseriei pe care am practicat-o cu devotament începând de la cea mai mica funcție până la cea mai mare pe care am ocupat-o. Am lucrat în domeniul ordinii publice, poliția judiciară și ultimii 12 ani am condus un birou în cadrul Serviciulu de Investigarea Criminalitățtii Economice.Am soluționat dosare cu prejudicii mari și am destructurat grupuri infracționale, în doi ani consecutiv cauze soluționate de mine fiind prezentate la concursuri și seminarii organizate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.26 de ani am prins hoți, începând de la găinari până la fraudare fonduri europene, liniile de muncă de care am răspuns fiind combaterea contrabandei, evaziunii fiscale și a spălării banilor.Integritatea mea ca polițist nu a putut fi pusă la îndoială, în decursul carierei fiind recompensat pentru că am refuzat mita însă, exercitarea cu pasiune a meseriei de polițist mi-a adus prejudicii deosebit de mari din punct de vedere material și o decepție imensă față de o parte din colegii mei. Sper să nu se repete în politică!În mai 2014, autori necunoscuți mi-au incendiat casa și în august 2016 mi-au incendiat autoturismul proprietate personală fără ca statul român să-mi acorde vreo despagubire sau protecție! Cu toate acestea, nu m-am lăsat intimidat. În ziua în care mi-a fost incendiată mașină (02:45), am mers la serviciu și la ora 16:00, constituiam escorta pentru introducerea în arest a unui suspect într-o cauză pe care o soluționam.Toți acești 26 de ani i-am trăit în Ardeal, printre secui, oameni deosebiți ca valoare și caracter și de la care am învățat multe. În prezent sunt pensionar.În iunie 2019 m-am decis să fac politica și să mă înscriu în USR considerând că toate acele principii promovate de partid precum «Fără penali în funcții publice» sunt și realizabile. Când 26 de ani prinzi hoți nu poți merge în alt partid!Am candidat la alegerile locale la funcția de consilier județean pe lista Alianței electorale PNL-USR-PLUS .În prezent sunt consilier județean, președinte al comisie juridice din CJ Vrancea și lider de grup. În cele 7 luni de mandat am lucrat și depus documentația pentru 3 proiecte de hotărâri (modernizare DJ 204G, diminuare îndemnizații ATOP și actualizarea programului de transport public județean de persoane, ultimul depus.în 15 iunie 2021), am participat la ședințe de constituire a CL în mai multe UAT-uri unde partidul are consilieri, am participat la toate ședințele de consiliu județean și la ședințe ale consiliilor locale unde colegii au solicitat prezența mea pentru detensionarea unor situații, am făcut informări, am asigurat permanența la audiențe în cadrul partidului și CJ, am solicitat informații la primarii și societăți din subordinea CJ unde oamenii au sesizat probleme ce nu se rezolvau.”- a scris Vasile Alexe într-o autoprezentare transmisă în urmă cu un an de zile Ziarului de Vrancea.

Pe lângă ostilitatea afișată, iată, public, fără nici un fel de rezervă, a lui Cătălin Toma față de el, din informațiile noastre, consilierul județean Vasile Alexe nu se află în relații prea cordiale nici cu conducerea propriului partid și nici cu mulți dintre celilalți colegi din Consiliul Județean Vrancea. Mai ales de când a introdus în calitate de ințiator, alături de Mihăiță Lepădatu, proiectul de hotărâre de reducere a valorii indemnizațiilor ATOP. „Vine Vasile Alexe cu pensie specială de fost polițist să ne reducă nouă indemnizațiile ATOP!” ar fi principalul reproș care-i este adus din partidul său și din afara acestuia consilierului județean USR Vasile Alexe.

Citiți și articolul care l-a deranjat atât de mult pe Cătălin Toma încât a considerat că-i oportun să-i administreze consilierului județean USR Vrancea, Vasile Alexe, în ședința CJ de joi 07 iulie 2022, o ”urecheală” publică zdravănăPropunere de suplimentare a bugetului cu iz de „paranghelie” în ședința de joi a CJ Vrancea

Subiectul este abordat pe Facebook de consilierul județean Vasile Alexe (USR). 

”Joi, 7 iulie 2022 va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Vrancea.

Printre proiectele înscrise pe ordinea de zi se află și proiectul privind rectificarea bugetară.

În cadrul proiectului se propune suplimentarea bugetului alocat acțiunii din 6 august - ”Vrancea Eroică”, cu suma de 290 de mii de lei în condițiile în care suma inițială alocată acestei acțiuni a fost de 10 mii de lei.

Până aici nimic deosebit însă, să propui suplimentarea bugetului privind aceasta acțiune de la 100 de milioane de lei vechi, la 3 miliarde de lei vechi, fără să ai și un buget de cheltuieli, nu cred că e corect din partea inițiatorului.

În calitate de consilier județean am solicitat punerea la dispoziție a bugetului de cheltuieli aferent acestei acțiuni. Încă nu am primit documentul, doar câteva explicații verbale cu promisiunea că vor fi și în scris, fapt pentru care vin către voi, alegatorii vrânceni și vă întreb: care credeți că ar trebui să fie conduita unui consilier județean în atare situație ?

Ce se poate face cu 290 de mii de lei?

Apoi multe! Spre exemplu pot fi achiziționate niscaiva pachete panouri fotovoltaice care să fie instalate la instituții din subordinea Consiliului Județean Vracea pentru asigurarea independenței energetice, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii în cadrul centrelor școlare din subordinea consiliului, plantarea unor arbori în locul celor exploatați de pe drumurile județene, achiziționarea unui autoturism pentru CMZ (din câte știu nu au în dotare), achiziționarea unui microbuz cu 9 locuri pentru Centrul Școlar de la Mihălceni, etc.

Dar, așa cum nu a interesat diminuarea îndemnizațiilor membrilor ATOP, se pare ca nu interesează nici cum se cheltuie banul public.

Acum, eu nu spun să nu comemorăm eroii neamului care au luptat și s-au jertfit pentru poporul român.Însă nu cred că jertfa lor a fost pentru ca noi astăzi să organizăm evenimente cu cheltuieli "mărețe".

Sărmanii noștri străbuni au luptat pentru o palmă de pământ și consider că o comemorare decentă cu depuneri de coroane, vizite la mausolee și slujbe de pomenire, sunt suficiente pentru cinstirea memoriei lor. Or, organizarea unor astfel de evenimente nu cred că ar costa 300 de mii de lei (3 miliarde de lei vechi)!

Atașez documentele anexă la proiectul de hotărâre.

Când voi primi bugetul de cheltuieli îl voi publica.”-Vasile Alexe

Știre actualizată 05 iulie 2022, ora 17:00, consilier județean Vasile Alexe:

”Am primit și bugetul.

- realizare coroane 3.000 de lei,

- Garda de onoare 120 militari, transport și masă 20.000 de lei,

- torțe 5.000 de lei,

- 1000 de sticle cu apă a 0,5 l- 3.000 de lei,

În total cca 31.000 de lei.

Altceva?! Nu. Până la 300.000 de lei ?”-Vasile Alexe


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.