Local

Fotografia zilei | Fosta Prefectură Putna, imortalizată în anul 1917

Ziarul de Vrancea
9 feb 2020 2683 vizualizări
Sursă foto: focsaniulvechi.ro.Foto:colectia Petru Mincu
Sursă foto: focsaniulvechi.ro.Foto:colectia Petru Mincu

„Acest edificiu a fost construit în stilul arhitectonic tradițional românesc creat la școala renumitului arhitect Ion Mincu, stil specific clădirilor ridicate în secolul XX. Construcția monumentului a început în anul 1913, după planurile arhitectului Daniel Renard, iar lucrarea a fost atribuită prin licitație arhitectului S. Vasilescu. 

Bunul mers al lucrărilor a fost afectat de Războiul Balcanic, din 1913, care a răpit o parte însemnată de lucrători. Arhitectul antreprenor S. Vasilescu a depășit toate aceste greutăți, reușind ca pe 26 octombrie 1915, de Sfântul Dumitru, să-l predea pentru recepție provizorie. Recepția definitivă a avut loc în anul 1919, după Primul Război Mondial”, relatează Florin Dîrdală, referent la Arhivele Naționale Vrancea, pentru turnulcuceas.wordpress.com.

„Focșani - Palatul Administrativ - 1917: O carte poștală făcută de nemți în Primul Război Mondial. Clădirea a fost fotografiată de pe terenul viran pe care, peste ani, avea să se ridice sediul BNR”, precizează în descrierea fotografiei focsaniulvechi.ro.

Sursă foto: focsaniulvechi.ro.Foto:colectia Petru Mincu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.