Local

Foto | Zăcământul de apă minerală terapeutică din comuna Vizantea-Livezi, înregistrat în inventarul bunurilor centralizate ale statului

Ziarul de Vrancea
26 oct 2020 2399 vizualizări

S-a întâmplat printr-o Hotărâre de Guvern aprobată joi, 22 octombrie 2020, lucru ce va permite dezvoltarea în zonă a unor servicii de tratament balnear și dezvoltarea comunității locale, mai ales având în vedere semnarea pe 9 august 2020 a ordinului pentru construirea unei baze de tratament la Vizantea-Livezi. Informații suplimentare au fost transmise pe Facebook de Ion ȘTEFAN, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Redăm în continuare conținutul acestei postări.

  

La propunerea colegului meu din Executivul României, Ionel Dancă, șeful Cancelariei Prim-ministrului Ludovic Orban, în ședința de Guvern de joi, 22 octombrie, a fost aprobată o Hotărâre de Guvern pentru înregistrarea în inventarul bunurilor centralizate ale statului a unui zăcământ de apă minerală terapeutică în comuna Vizantea-Livezi.

Acest lucru va permite dezvoltarea în această zonă a unor servicii de tratament balnear și dezvoltarea comunității locale din Vizantea-Livezi.

Ordinul pentru ”Construire bază de tratament la Vizantea-Livezi” l-am semnat pe 9 august, chiar în comuna vrânceană, avându-i alături pe Cătălin Toma, președinte al Consiliului Județean Vrancea, și pe primarul liberal Dragoș Ciobotaru.

Obiectivul de investiții ”Construire bază de tratament” în satul Vizantea-Mănăstirească, comuna Vizantea-Livezi, județul Vrancea, din Subprogramul ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcțiilor” din cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, implică o investiție în valoare de 37.516.152,49 lei. Baza de tratament va fi realizată de Compania Națională de Investiții, instituție sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

Conform proiectului, Baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de: o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement cât şi pentru kinetoterapie, restaurant, spații de cazare, piscină exterioară de agrement şi tratament, vestiare, toalete, etc. Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament şi aproximativ 60 de locuri de cazare.

Text informații + foto:Ion ȘTEFAN


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.