Local

CUP, ENET si URBIS, reclamate la Protectia Consumatorului

Iulia Crețu
4 oct 2006 1380 vizualizări
Cetatenii sint nemultumiti de modul de calcul si facturare a consumului de apa rece si calda, dar si de pierderile de pe retea/ Societatile prestatoare vor intra in atentia Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodarire Comunala

Peste 50 de cetateni nemultumiti de facturile exagerate la apa rece, calda sau energie termica au depus reclamatii si sesizari la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) in incercarea de a atrage atentia asupra modalitatii de calcul a consumului, de facturare si in special de repartizare a corectiilor de consum pentru pierderile din retea. Societatile luate in vizor de aceste sesizari sint CUP RA Focsani, SC ENET SA Focsani si URBIS SA Adjud. "De la inceputul anului pina in prezent, la OJPC au fost inregistrate 53 de reclamatii/sesizari cu privire la societatile prestatoare de servicii publice de gospodarie comunala si anume CUP Focsani, ENET Focsani si URBIS Adjud. Toate aceste sesizari au facut obiectul modalitatii de calcul si facturare a consumului de apa rece, apa calda, energie termica si mai ales de repartizare a corectiilor de consum pentru pierderile din retea. In urma acestor aspecte, OJPC Vrancea, prin directorul executiv, Dumitru Dila, se autosesizeaza urmind a efectua controale in acest sens", se arata intr-un comunicat al OJPC Vrancea. Tot pentru a verifica veridicitatea acestor plingeri venite de la populatia nemultumita de facturile la utilitati, OPC a luat legatura cu presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Servicii Publice de Gospodarire Comunala (ANRSPGC), Jeanina Preda, pentru a trimite un reprezentant in Vrancea. "Specialistul va colabora cu institutia noastra pentru solutionarea cit mai corecta a aspectelor reclamate si sesizate de consumatori", spun cei de la OJPC. Pe de cealalta parte, reprezentantii societatilor de utilitati publice spun ca de fapt nu exista nemultumiti, ci nelamuriti. Cei care au nedumeriri cu privire la facturile la apa rece sau caldura trebuie sa intrebe la oficiile pentru relatii cu publicul din cadrul Serviciilor Comerciale. "Oamenii au dreptul sa apeleze si la astfel de reclamatii. In general, erorile pot fi si de la asociatiile de locatari, dar ele se rezolva. In functie de tipul de reclamatie, fiecare are o cauza particulara si sesizarea se rezolva individual. In ultimul timp aceste sesizari s-au redus considerabil pentru ca oamenii au primit informatiile de care aveau nevoie. Sesizarile primite de noi la ghiseul special pentru relatii cu publicul nu privesc facturile, ci mai mult chestiuni interioare, de exemplu legate de contoare", ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul Companiei de Utilitati Publice RA Focsani. Acesta a mai adaugat ca orice reclamatie scrisa primita de la clienti primeste un raspuns oficial si clar. In ceea ce priveste anuntul venirii unui eprezentant de la ANRSPGC care sa monitorizeze activitatea regiilor locale, seful regiei a spus ca: "Daca vine este foarte bine, putem arata cum lucram. Este o experienta pozitiva, putem imbunatati calitatea serviciilor". Numarul celor nemultumiti de cifrele mari de pe facturi este insa cu mult mai mare decit cel inregistrat la OPC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.