Local

Se aduna procesele pe capul lui Oprisan

Cristi Irimia
20 sep 2006 935 vizualizări
Presedintele Consiliului Judetean va raspunde in fata magistratilor pentru ca n-a pus o serie de acte la dispozitia Curtii de Conturi

Ieri la Tribunalul Vrancea a avut loc primul termen al procesului in care Marian Oprisan este acuzat ca nu a oferit Curtii de Conturi documentele originale solicitate anul trecut in timpul unui control efectuat la CJ Vrancea. Refuzind sa dea curs solicitarii, presedintele Consiliului Judetean s-a ales cu un proces verbal in care inspectorii Curtii de Conturi au constatat starea de fapt. Totodata, s-a aplicat o amenda de 50 RON pe zi pina cind Oprisan va pune la dispozitie documentele solicitate. Procesul verbal de constatare a fost trimis la Sectia Jurisdictionala a Curtii de Conturi de la Bucuresti, pentru a se aplica amenda data. Sectia in cauza a anulat, insa, procesul verbal de contraventie, motiv pentru care Camera de Conturi Vrancea s-a adresat Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Aceasta a anulat decizia Sectiei Jurisdictionale si a trimis dosarul pentru judecare la Tribunalul Vrancea. Sectia jurisdictionala a sustinut ca actele in cauza i-au fost solicitate lui Oprisan ulterior controlului efectuat, lucru infirmat ferm de finantisti si demontat de ICCJ. Astfel, ieri a avut loc prima infatisare la tribunal, Oprisan solicitind un termen pentru angajarea unui aparator. Totodata, completul a hotarit sa citeze Curtea de Conturi Bucuresti si sa ceara un dosar anterior referitor la aceasta cauza, dosar care nu a fost inaintat instantei vrincene. Daca va fi gasit vinovat, in sensul ca n-a vrut sa puna la dispozitia organelor de control actele solicitate, Marian Oprisan va fi nevoit sa plateasca 50 de RON pe zi, ca intirziere. Pina la ora actuala, s- au adunat deja 20.000 RON. Presedintele CJ Vrancea a sustinut la vremea respectiva ca nu pune la dispozitie actele in cauza de teama ca acestea sa nu sufere ulterior transformari care sa-l incrimineze. Asta desi legea prevede clar faptul ca documentelor ridicate pentru verificare urmeaza sa li se faca o serie de copii certificate, pentru a se evita orice suspiciuni. Ionel Petrea, seful Curtii de Conturi Vrancea, a precizat in formularea recursului ca seful CJ a facut o serie de demersuri cu caracter tendentios si a cerut instantei admiterea recursului si aplicarea sanctiunilor prevazute de lege lui Marian Oprisan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.