Local

Jandarmii, cu ochii pe taietorii de paduri

Iulia Crețu
5 sep 2006 812 vizualizări
Printre cei surprinsi la furat in padurile din Sihlea se numara si o fata de numai 23 de ani

Jandarmii Detasamentului Mobil Focsani au desfasurat saptamina trecuta mai multe actiuni in zona Sihlea, cu scopul prevenirii si combaterii furtului de lemn. Cu toate ca oamenii legii au patrulat prin zonele stiute ca ar fi "vizitate" de "ucigasii" de paduri, taietorii nu au intirziat sa apara. Comuna Sihlea este cunoscuta pentru recidivistii sai, in ceea ce priveste doborirea ilegala a arborilor si omercializarea lor ca lemne de foc. Astfel, misiunea jandarmilor nu s-a lasat fara rezultate, oamenii legii reusind sa depisteze trei cetateni certati cu legea care incalcasera proprietatea si isi incarcasera carutele cu trunchiuri de salcimi sau frasini. Ineditul actiunii de combare a furtului de material lemnos l-a constituit insa prinderea unei reprezentante a sexului frumos, cu toporul in mina. Simbata, pe raza comunei Sihlea a fost depistata Lacramioara Papuc, de 23 de ani, din localitate, care taiase ilegal si sustrasese o cantitate apreciabila de lemn de frasin din padurea apartinind Ocolului Silvic Gugesti. Pentru fapta sa, tinara s-a ales cu un dosar penal. Acelasi lucru s-a intimplat si cu Nicusor si Nicolae Mirea, de 27 si respectiv 47 de ani, tot din Sihlea, care isi incarcasera carutele cu lemn de salcim. "La sfirsitul saptaminii ce a trecut, jandarmii Detasamentului Mobil Focsani, au desfasurat in zona Sihlea mai multe misiuni de prevenire si combatere a furtului de material lemnos. Actiunile nu au ramas fara rezultat, fiind intocmite trei dosare pentru taiere ilegala si furt de arbori. Celor in cauza le-au fost intocmite actele premergatoare savirsiriiinfractiunilor de taiere ilegala de arbori si furt de arbori, fapte prevazute si sanctionate de Legea 26/1996, dosarele fiind predate Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani", a declarat lt. Sorin Hunea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vrancea. Jandarmii ii avertizeaza pe cei care si-au facut un obicei din a taia ilegal lemne ca risca, pe linga un dosar penal, si ani buni de inchisoare, in caz ca fapta nu este la prima abatere. In zilele urmatoare, jandarmii vor patrula in zonele Sihlea, Mera si Vidra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.