Local

Chirii pe ochi frumosi intre Corina si Marian

Cristi Irimia
22 aug 2006 1084 vizualizări
Institutia condusa de Marian Oprisan si-a inchiriat un spatiu de 643 de metri patrati din zona centrala cu doar 1400 RON lunar, o suma infima fata de valoarea de piata. Pentru spatii similare, alte firme platesc mii de dolari. Beneficiara cadoului este firma Trinec Serv, administrata de Corina Trifan, care editeaza "oficiosul" PSD

Consiliul Judetean Vrancea s-a remarcat in ultimii ani printr-o serie de hotariri cel putin discutabile din care bugetul judetului a iesit in pierdere. Una dintre acestea se refera la inchirierea unor spatii proprii pentru sume modice, care stirnesc hazul imobiliarilor vrinceni. Cotidianul nostru a intrat in posesia unor detalii interesante privind contractul incheiat de Consiliul Judetean si firma Trinec Serv SRL Focsani, editor al Monitorului de Vrancea, cunoscut ca "oficiosul" PSD si al lui Marian Oprisan. Astfel, prin contractul de inchiriere nr. 1815 din 26 martie 2002, SC Trinec Serv SRL, administrata de jurnalista Corina Trifan, a beneficiat de un spatiu de 643 de metri patrati, apartinind administratiei judetene, pentru care urma sa plateasca doar 850 RON lunar (8,5 mil lei vechi). Din cei 643 de metri patrati, 290 mp sint suprafata utila si 353 mp sint suprafata construita. SC Trinec Serv SRL urma sa achite doar aproximativ 3,8 RON lunar per metru patrat, cu mult sub pretul spatiilor de inchiriat la vremea respectiva.


O noua "combinatie"


Contractul de inchiriere dintre Consiliul Judetean si editoarea Monitorului de Vrancea a fost innoit apoi an de an, iar la finalul lunii decembrie 2004, CJ Vrancea si Trinec Serv au facut o noua "combinatie". Atunci s-a incheiat ultimul contract intre parti, valabil de la 1 ianuarie 2005 pina pe 31 decembrie 2010. Asta pentru siguranta chiriasului, aproape imposibil de evacuat pina peste cinci ani. Culmea este ca institutia condusa de Marian Oprisan a prelungit contractul cu Trinec Serv in conditiile in care firma in cauza nu-si platise la zi nici sumele modice datorate, la care se adaugau si penalizari de intirziere. Dupa un control al Curtii de Conturi, administratia judeteana s-a vazut obligata sa dea in judecata firma respectiva pentru a-si recupera banii, aceasta figurind cu datorii de 15.300 RON (153 mil lei vechi) la 30 noiembrie 2005, din care 6900 RON penalitati pentru intirziere. Pina la controlul cu pricina, firma datoare n-a fost deranjata de Marian Oprisan, ca doar nu degeaba ii cinta in struna ziarul liderului PSD Vrancea.


"Pomana curata"


Conform contractului valabil pina in 2010, Trinec Serv trebuie sa plateasca lunar 1400 RON (14 mil lei vechi), suma cu doar 10 RON mai mare ca cea din 2004. Imobiliarii cu care am stat de vorba ne-au spus ca aceasta suma este cu mult sub pretul pietei, mai ales ca in spatiul cu pricina a functionat o banca pina in urma cu citiva ani. Practic, pentru asemenea spatii, alte societati platesc mii de dolari. In anul 2003, Trinec Serv SRL trebuia sa vireze lunar drept chirie 1160 RON (11,6 mil lei vechi). Practic, metrul patrat inchiriat de CJ a variat intre 3,8 RON si 6,2 RON lunar, cit este in prezent. Adica undeva intre un euro si doi euro per metru patrat, "pomana curata", spun imobiliarii. Desi CJ a calculat penalizari

pentru restantele firmei, in contractul de inchiriere incheiat nu este completata rubrica cu suma cu care s-ar penaliza intirzierile. Asadar nu se stie dupa ce criteriu s-au calculat penalizarile. CJ Vrancea a recidivat practic la acest capitol descris mai sus, fiind de notorietate si contractele de inchiriere pe sume modice ale spatiilor rezervate cabinetelor parlamentarilor PSD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.