Local

Un focsanean emigrat ajuta tinerii sportivi

Cristi Irimia
24 iul 2006 1213 vizualizări
Inginerul Viorel Ciubuc vine in Romania, an de an, cu echipament sportiv

Una din grupele de copii ale antrenorului Gheorghe Canaragiu a primit ieri un set de echipament din partea inginerului american de origine romana, Viorel Ciubuc. Acesta a emigrat in SUA in 1985 si de atunci vine anual in tara, in vacanta. De fiecare data, aduce echipament sportiv si mingi de fotbal pe care le ofera tinerilor sportivi sau antrenorilor din oras. Inginerul Ciubuc este sustinut in demersul sau de catre o asociatie americana, Soccer West Company. Ciubuc este arbitru de fotbal in sala in America, meserie pe care o practica inca din anul emigrarii. In acest an, Viorel Ciubuc a adus in Romania echipament sportiv pentru juniorii de la Stiinta Focsani, dar si pentru o serie de oameni de sport si antrenori din Focsani. Este vorba de ex-antrenorul Puiu Oprisan, dar si de profesorul George Trofin, de la Liceul din Dumitresti, care a spus ca doreste o minge de fotbal pentru elevii sai. Oprisan si Trofin au primit cite o minge, dar si cite un tricou. "Imi place sa aduc echipament sportiv cind vin in tara. Nu este vorba de cantitati foarte mari, insa gestul conteaza si important este faptul ca pustii care primesc tricouri, sorturi si mingi se mobilizeaza mai mult in viitor. Pentru ei este ca un imbold. Ca om de sport vreau sa ramin alaturi de cei care fac miscare mereu", ne-a declarat inginerul Ciubuc.

Acesta a participat saptamina trecuta si la emisiunea Lumea Sportului, de pe DTV, oferind telespectatorilor care au participat la concurs doua premii constind intr-o minge de fotbal (cistigata de Catalin Mihalcea din Golesti) si un tricou (cistigat de Maria Gheorghiu din Focsani). Viorel Ciubuc intentioneaza ca in urmatorii ani sa revina definitiv in Romania.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.