Local

Judecatoria Focsani are noi sefi

Cristi Irimia
7 iul 2006 2250 vizualizări
Daniela Matache si Mariana Gradinescu au luat concursul pentru ocuparea functiilor de conducere. Vicepresedintia Tribunalului ramine vacanta, dupa esecul judecatoarelor Croitoru si Copaci.

Daniela Matache este noul presedinte al Judecatoriei Focsani, iar Mariana Gradinescu vic epresedintele instantei locale. Cele doua judecatoare au cistigat concursul organizat pentru ocuparea functiilor in cauza. Matache a obtinut media finala 7,47 (7,14 la proiect si 7,80 la testarea scrisa privind managementul), in vreme ce Gradinescu a realizat media 7,35 (6,71 si 8). Pentru functia de vicepresedinte al Tribunalului Vrancea, judecatoarele Mariana Sandina Croitoru - media 6,36 (5,93 si 6,80) si Adriana Copaci - media 6,03 (5,07 si 7,00) nu au realizat medii peste 7 astfel ca au

ratat sansa de a obtine postul scos la concurs. Copaci este la a treia tentativa ratata de a accede pe postul respectiv, in vreme ce Croitoru la al doilea esec, dupa cel inregistrat la concursul pentru functia de presedinte al tribunalului. Nici judecatoarea Carmen Narie, de la instanta adjudeana, nu a reusit sa ia minimum 7 (6,85 si 6,60 au fost notele sale), astfel ca postul de presedinte alJudecatoriei Adjud va fi scos din nou la concurs.


Au facut cinste cu pizza si suc


Ieri, noua conducere a Judecatoriei Focsani a organizat o sedinta in care a primit "stafeta" de la fostii sefi ai instantei, Ion Imparatu si Lenuta Harabor. Imparatu le-a felicitat pe cele doua judecatoare

care vor conduce instanta in urmatorii trei ani, iar cind si-a luat ramas bun de la grefieri si alti colegi de-ai sai i-au dat lacrimile. "Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa reactioneze astfel. La urma urmei, si magistratii sint oameni", ne-a declarat una din grefierele care au participat la instalarea neoficiala a noilor sefe ale judecatoriei. Matache si Gradinescu au facut apoi cinste personalului auxiliar, dar si colegilor judecatori cu o pizza si un suc, fara insa a tine insa un discurs de investire.



Matache: "Sotul activitatea lui, eu cu activitatea mea"


Noul presedinte al Judecatoriei Focsani, Daniela Matache, ne-a declarat ieri ca nu-i va fi afectata activitatea profesionala chiar daca este sotia inspectorului Iulian Matache, angajat la Consiliul Judetean, institutie condusa de Marian Oprisan, judecat de magistratii focsaneni intr-un dosar care a debutat in urma cu doua zile. "Sotul meu lucreaza de mai multi ani la CJ, eu de 11 ani sint judecator. Nici pina acum nu mi-a afectat profesia, sub nici o forma, si nici in viitor nu se va intimpla acest lucru. El este cu activitatea lui, eu cu activitatea mea. Avem o intelegere foarte clara in familie: fiecare isi vede de activitatea profesionala. Nu au existat presiuni niciodata asupra mea din partea nimanui pina acum si, personal, cred ca nici nu vor fi pentru ca se stie ce fel de persoana sint. Dvs ati auzit ca in acesti ani nu mi-as fi facut treaba cum trebuie sau ca ar exista reprosuri in privinta moralitatii mele profesionale? Interesati-va despre activitatea mea ca judecator, consultati dosarele pe care le-am avut si veti vedea ca nu gasiti nici o pata neagra", ne-a declarat Matache.


Sistem aleatoriu cu probleme


In ceea ce priveste problemele urgente de rezolvat la judecatorie, Daniela Matache sustine ca sint destule, mai ales in legatura cu dotarea instantelor cu tehnica de lucru. "Si la ora actuala inregistram declaratiile in procese cu un reportofon cu caseta. Situatia este valabila la doua complete si cred ca este anormal sa nu avem tehnica necesara pentru a imbunatati aceasta activitate", a precizat Matache. Noul presedinte al instantei focsanene a scris in proiectul de management pe care l-a prezentat la examen ca este necesar ca sefii Judecatoriei Focsani sa fie consultati atunci cind conducerea Tribunalului Vrancea discuta aspecte legate de stabilirea bugetului, dar si a prioritatilor instantei. Matache nu a ezitat sa critice actualul sistem de impartire aleatorie a dosarelor la judecatorie. "Actualul sistem are unele probleme. Asteptam sa fie aplicat noul sistem, Ecris, care este mai bun pentru ca asigura o repartizare aleatorie mai eficienta, in sensul ca dosarele sint distribuite aproape in mod egal judecatorilor. Nu vor mai aparea, dupa introducerea noului sistem, discutii ca unii judecatori primesc

mai multe dosare de solutionat si altii mai putine", a conchis Daniela Matache.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.