Local

Costica Stelescu a scapat fara proces

Cristi Irimia
4 iul 2006 1979 vizualizări
Prefectura il acuzase de inselaciune pe patronul de la RomRal. Aproximativ 100.000 de buletine de vot se puteau tipari din cele 1.000 de kilograme de hirtie lipsa la inventar.

Tribunalul Vrancea a decis ca solutia data de procurorul Gigi Struna, aceea de neincepere a urmaririi penale fata de Costica Stelescu, este legala si a respins ca neintemeiata plingerea facuta de Institutia Prefecturii. Prefectura poate face recurs impotriva hotaririi, in termen de 10 zile de la pronuntare. Patronului de la RomRal SRL Focsani i se imputase ca a inselat Prefectura cu suma de 373 de milioane de lei vechi, reprezentind contravaloarea cantitatii de circa 15 tone de hirtie de ziar, care nu se regasea in evidentele Prefecturii. Hirtia respectiva nu mai fusese folosita la tiparirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din 2004, in cadrul circumscriptiei electorale Vrancea. Procurorii au motivat ca acea cantitate ar fi fost preluata de Prefectura, aceasta predind-o ulterior catre ANRS Bucuresti. Precizam ca este vorba de hirtia nefolosita la alegerile locale din 2004. O lipsa de 1.000 de kilograme avem insa si in privinta hirtiei folosite la alegerile generale din acelasi an, acelasi procuror Gigi Struna sustinind ca lipsa este nesemnificativa si se datoreaza posibilelor erori ce se pot strecura in calcule. Conform specialistilor, cu 1.000 de kilograme de hirtie de ziar se pot tipari aproximativ 100.000 de buletine de vot. La alegerile generale din 2004, pentru cele doua tururi de scrutin care au avut loc au fost necesare aproximativ 1,3 milioane de buletine de vot. Numarul total de buletine necesare a rezultat din numarul total de alegatori vrinceni cu drept de vot - 322.000 - inmultit cu 4 (doua scrutinuri pentru presedinte, unul pentru camera deputatilor, unul pentru senat). Totodata, numarul "turistilor electorali" in Vrancea a fost de aproximativ 45.000. In aceste conditii, sustinerea procurorului Struna, cum ca lipsa de 1.000 de kilograme e nesemnificativa si se datoreaza posibilelor erori ce se pot strecura in calcule, reprezinta o atitudine ce poate fi considerata cel putin neprofesionista. Asta si in conditiile in care in Vrancea s-au semnalat numeroase probleme privind posibile fraude la alegeri. Prefectul Ion Oprea ne-a declarat ieri ca asteapta sa-i parvina decizia instantei, pentru a vedea motivarea magistratilor in acest caz. "Deocamdata nu pot sa fac nici un comentariu. Astept sa vad care a fost motivarea pentru care s-a respins plingerea noastra", a precizat Ion Oprea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.