Local

Ziaristii, convocati de magistrati la sedinta

Cristi Irimia
1 iul 2006 737 vizualizări
CSM a elaborat un ghid prezentat ieri de purtatorul de cuvint al instantei vrincene

Biroul de informare si relatii publice din cadrul Tribunalului Vrancea a organizat o intilnire cu mass-media in cadrul careia si-a prezentat activitatea din momentul in care judecatoarea Simona Florica Nicolau a fost numita purtator de cuvint al instantei judetene. La intilnire a participat si Carmen Dantis, consilier in cadrul aceluiasi birou.

Simona Nicolau a prezentat jurnalistilor Ghidul de bune practici in domeniul cooperarii cu mass-media, dupa care a propus un cadru procedural pentru asigurarea unei bune colaborari cu ziaristii locali.

Conform noului ghid elaborat de Consiliul Superior al Magistraturii si publicat in Monitorul Oficial, jurnalistii pot face inregistrari audio in cadrul sedintelor publice de judecata, pot folosi laptop-ul in salile de judecata si pot face fotografii in afara salilor unde se tin sedintele, asadar pe holurile instantelor. Filmari sau fotografii in sala de judecata se pot face cu acordul presedintelui de complet si al partilor, cu precizarea ca presedintele completului de judecata are obligatia de a permite fotoreporterilor filmarea de cadre, in sala de judecata, pe un interval cuprins intre 1 - 3 minute, cu respectarea dispozitiilor prevazute in ghid.

Simona Nicolau a declarat ca sta la dispozitia jurnalistilor oricind, in orice problema legata de activitatea jurisdictionala de serviciu. "Sper intr-o colaborare eficienta si benefica, din care sa aiba de cistigat justitiabilii, care trebuie sa fie informati corect si la timp. Noi am inteles acest lucru si va stam la dispozitie oricind", a precizat Nicolau.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.