Local

N-am mai judecat cind am omorit-o!

Cristi Irimia
30 mai 2006 984 vizualizări
A spus ucigasul batrinei din Gologanu, careia i-a luat viata pentru 50 RON.

Instanta de judecata l-a audiat ieri pe criminalul Neculai Lupu, cel care a ucis-o cu multiple lovituri de tirnacop pe batrina de 85 de ani, Ioana Ical, pe 14 februarie, fosta concubina a preotului din sat. Lupu a spus ieri ca n-a mai gindit cind a omorit-o, insa a adaugat ca nu i se pare corecta incadrarea juridica, si anume omor deosebit de grav. Asta desi decesul batrinei care locuia in comuna Gologanu a survenit ca urmare a unor lovituri extrem de dure din partea tinarului de 32 de ani. Acesta avea probleme cu alcoolul si fusese chemat de victima sa-i taie niste lemne pentru foc. In momentul in care Neculai Lupu a vrut sa-i ia o bancnota de 50 RON din dulap, batrina a incercat sa se opuna, insa agresorul a lovit-o cu pumnul, trintind-o la pamint. Baut fiind, el a luat apoi tirnacopul si i-a aplicat mai multe lovituri care s-au dovedit a fi fatale pentru octogenara. Un timp, ucigasul a incercat sa se ascunda la o ruda, in comuna Bolotesti. Pentru savirsirea infractiunilor de omor deosebit de grav si tilharie in scop de jaf, Neculai Lupu risca sa stea pina la 25 de ani in inchisoare. Batrinii din Gologanu spun ca locuinta in care a avut loc crima are o istorie aparte. "A stat un preot acolo, dar inainte a fost si o maternitate. Dupa ce preoteasa a murit, parintele nu a mai avut dreptul sa se casatoreasca, astfel ca a luat-o pe linga el pe Ioana Ical, care era o femeie foarte frumoasa. Acum vreo zece ani, batrina, ramasa singura, a vindut o parte din casa si isi ducea zilele cum putea si ea", ne-au povestit vecinii victimei, la data crimei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.