Local

Preotul Poiana a cistigat procesul cu Episcopia

Cristi Irimia
27 mai 2006 1278 vizualizări
Preotul Dumitru Poiana, din comuna Ruginesti, a cistigat ieri procesul cu Episcopia Buzaului si Vrancei de la Tribunalul Vrancea.

Slujitorul bisericesc a cerut anularea deciziei prin care a fost inlocuit din functie pe motiv ca este nelegala si a avut cistig de cauza. Ultimul termen al procesului a avut loc in urma cu doua zile, insa judecatorii au aminat luarea unei hotariri pentru ieri. Sentinta nu este inca definitiva, deoarece Episcopia are posibilitatea sa o atace in termen de 15 zile la Curtea de Apel Galati. Preotul Dumitru Poiana a declarat la momentul declansarii conflictului, in luna anuarie, ca i s-a reprosat administrarea defectuoasa a parohiei. "Nu inteleg cum se poate intimpla acest lucru din moment ce s-a reusit ridicarea acestui lacas de cult, care costa peste 4 miliarde lei", a precizat preotul Poiana. Ulterior, la Ruginesti a fost adus un tinar absolvent de teologie, Catalin Andreiu, insa localnicii considera ca totul a fost o manevra de culise pentru ca, mai apoi, Ioan Ciubotea, preotul de la parohia Ruginesti 2, sa preia cea mai mare parohie din comuna. La ultimul termen, preotul Poiana a fost sustinut in sala de judecata un grup de consateni, care a ripostat verbal cind consilierul juridic al Episcopiei Buzaului si Vrancei, Neculai Popescu, a facut unele afirmatii in fata judecatorilor. De precizat ca acesta este unul dintre putinele dosare in care un preot are curajul sa dea in judecata Episcopia in urma unui conflict de munca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.