Local

Acuzatii de sperjur la adresa consilierului Episcopiei

Cristi Irimia
26 mai 2006 1052 vizualizări
Se asteapta verdictul in cazul preotului de la Ruginesti. Dumitru Poiana vrea sa fie repus in drepturi la biserica pe care a construit- o

Ieri, la Tribunalul Vrancea a avut loc ultimul termen al procesului intentat de preotul Dumitru Poiana, din parohia Ruginesti, Episcopiei Buzaului si Vrancei, pe motiv ca a fost schimbat din functie pe criterii nelegale dupa ce a ridicat o biserica noua cu ajutorul enoriasilor. Instanta a aminat pronuntarea pentru astazi, cind judecatorii vor decide daca decizia Episcopiei este legala sau nu. Preotul Poiana a declarat la momentul declansarii conflictului, in luna ianuarie, ca i s-a reprosat administrarea defectuoasa a parohiei. "Nu inteleg cum se poate intimpla acest lucru din moment ce s-a reusit ridicarea acestui lacas de cult, care costa peste 4 miliarde lei", a adaugat preotul Poiana. Ulterior, in comuna Ruginesti a fost adus un tinar absolvent de teologie, Catalin Andreiu, insa localnicii considera ca totul a fost o manevra pentru ca, mai apoi, Ioan Ciubotea, preotul de la parohia Ruginesti 2, sa preia cea mai mare parohie din comuna. La termenul de ieri preotul Poiana a fost sustinut in sala de judecata de peste zece enoriasi, care au ripostat verbal cind consilierul juridic al Episcopiei Buzaului si Vrancei a facut unele afirmatii in fata judecatorilor. "Esti un mincinos! Minte cu nerusinare!", au spus sustinatorii lui Poiana, iar la finalul procesului, pe holurile tribunalului, spiritele au fost la un pas sa degenereze intr-un scandal in toata regula. Interventia jandarmilor a calmat situatia, dupa care sustinatorii preotului Dumitru Poiana au vorbit despre caz: "Nu se poate sa fie alungat din biserica dupa ce a slujit 27 deani acolo si a construit o frumusete de catedrala. Si cei din satele vecine, nu doar din Ruginesti, si-l doresc pe preotul Poiana ca slujitor al Domnului", ne-a spus Ion Dima. "Acel consilier de la episcopie a mintit cu nerusinare astazi in fata judecatorilor. L-a laudat cindva pe Poiana si acum il critica. Avem inregistrari din momentul in care a zis ca trebuie sa-l dea pe preotul nostru afara, sa il duca la un schit si apoi sa-l scoata la pensie. Punem lacat la biserica pina la urma si tot nu va intra alt preot in afara de Poiana in lacasul de cult de la Ruginesti", a adaugat un alt satean din Ruginesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.