Local

Conducerea tribunalului si-a trasat atributiile

Cristi Irimia
24 mai 2006 757 vizualizări
Colegiul de Conducere poate aproba, in mod exceptional, schimbarea membrilor completelor de judecata

Conducerea Tribunalului Vrancea a adoptat, printr-o hotarire emisa pe 22 mai, Regulamentul de Organizare si Functionare a Colegiului de Conducere al Tribunalului Vrancea, colegiu alcatuit din magistratii Adrian Toni Neacsu, Adriana Copaci, Constantina Burlacu, Florentina Timofte, Emilia Dumitrache, Vasile Culita si Nicolae Vraciu.

Colegiul de conducere are o serie de atributiuni extrem de importante, una din acestea referindu-se la faptul ca poate schimba, in cazuri exceptionale si din motive obiective, schimbarea membrilor completelor de judecata. Totodata, colegiul adopta hotariri menite sa asigure buna organizare si functionare a instantei si convoaca adunarea generala a judecatorilor.

Colectivul care coordoneaza activitatea tribunalului mai are printre atributiuni si stabilirea componentei sectiilor si completelor specializate. Compunerea completelor de judecata se face la inceputul anului.

Personalul auxiliar din cadrul instantei vrincene poate face reclamatii sau cereri catre presedintele tribunalului, iar Colegiul de Conducere are obligatia sa solutioneze eventualele contestatii impotriva modului de rezolvare de catre presedintele instantei.

La sedintele colegiului pot participa si presedintii de sectii sau alti judecatori care nu sunt membri ai acestuia, fara drept de vot. De asemenea, mai poate participa si managerul ecomnomic al tribunalului, cu vot consultativ, daca se dezbat probleme financiare.

Sedintele Colegiului de Conducere nu sint publice, iar dezbaterile, punctele de vedere exprimate si voturile acordate de membrii colegiului nu pot fi facute publice decit in urma aprobarii prin vot a colegiului.

Relatia cu mass-media se va tine prin intermediul Biroului de relatii si informare publica si a purtatorului de cuvint al instantei, sub indrumarea presedintelui instantei. Hotaririle, avizele si celelalte acte adoptate de colegiu care au caracter public sint supuse accesului liber al reprezentantilor presei.

Colegiul de Conducere al tribunalului se va intruni lunar sau ori de cite ori apar probleme care trebuie discutate urgent de catre forul de conducere. Intrunirea poate fi convocata de presedintele Adrian Toni Neacsu sau de catre minimum trei membri, cu cel putin trei zile inainte de sedinta propriu-zisa. Sedinta este legala daca se intruneste cvorumul de minimum patru judecatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.