Local

Subprefectul Dragos Mircea, la Parchet

Cristi Irimia
20 mai 2006 901 vizualizări
Dragos Mircea fusese dat in judecata de catre primarul de la Nereju . Ion Pauca il acuza de insulta si amenintare pe subprefectul de Vrancea

Magistratii de la Judecatoria Focsani au decis sa inainteze Parchetului dosarul in care primarul comunei Nereju, Ion Pauca, il acuza de insulta si amenintare pe subprefectul judetului Vrancea, Dragos Mircea. Totul s-ar fi intimplat in luna ianuarie a acestui an, atunci cind suprefectul a mers in satul Bezari, pentru a vedea care este situatia alunecarilor de teren ce afectasera patru case. Pauca l-a acuzat la vremea respectiva pe Dragos Mircea ca l-ar fi insultat spunindu-i: "Mi-a spus, bai, iti dau m..., ma lasi in fata oamenilor, imi bag p... in gura ta de ciobalau!" Tot atunci, subprefectul a declarat ca primarul Pauca este iresponsabil deoarece nu se intereseaza de soarta oamenilor. S-a ajuns la proces, intentat de Pauca, insa instanta a decis, in baza articolului 285 din Codul de Procedura Penala, sa dispuna inaintarea dosarului la Parchet pentru efectuarea de cercetari sub aspectul infractiunii prevazute de articolul 239 din Codul Penal. Acesta spune ca insulta savirsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani. Practic, s-a schimbat incadrarea juridica, iar procurorii trebuie sa faca cercetari in sensul precizat de judecatori, urmind sa dispuna, sau nu, trimiterea in judecata a subprefectului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.