Local

Disputa funciara la Herastrau

Cristi Irimia
17 mai 2006 1137 vizualizări
O femeie din localitate il acuza pe primar de neimplicare intr-un conflict cu un vecin

femeie din satul Herastrau, comuna Nistoresti, a ajuns sa bata holurile Primariei, ale Tribunalului, dar si ale cotidianului nostru in speranta ca va reusi sa tempereze elanul vecinului sau, Toader Gaina, pe care il acuza ca ii ocupa ilegal un teren, ca o ameninta si ca polueaza zona cu rumegus. Maria Busila spune ca a apelat si la primarul comunei Nistoresti, Ion Gogorita, pentru a rezolva diferendul, insa nu a fost inteleasa: "I-am spus domnului primar ca vecinul meu, Toader Gaina, mi-a taiat gardul, ocupa un teren care- mi apartine si unde si-a parcat masinile, dar dinsul n-a venit la fata locului sa vada care este situatia", spune Maria Busila. In replica, primarul Gogorita sustine ca a emis deja un act prin care Toader Gaina este obligat sa elibereze zona de drum ocupata ilegal: "Cunosc situatia familiei Busila. De altfel, am dispus ca Toader Gaina sa descongestioneze zona in cauza. A avut termen pina pe 12 mai. Azi vom verifica daca a respectat dispozitia, mai ales ca si Politia i-a pus in vedere acelasi lucru", spune Ion Gogorita. Intre familiile Busila si Gaina mai exista un conflict de natura fizica, dupa ce ultimul a fost acuzat de Maria Busila ca i-a batut sotul: "26 de zile de spitalizare are sotul meu , Busila Ion, dupa ce a fost batut de vecin. Avem certificat medico-legal. L-am dat in judecata, insa nu se prezinta la termene. Si el m-a dat in judecata ca l-am lovit, dar eu n-am facut altceva decit sa-l apar pe sotul meu care s-a ales cu patru coaste rupte, capul spart si a stat in spital mult timp. In octombrie anul trecut l-a batut pe sotul meu. Apoi fiul lui Toader Gaina a sarit iar la sotul meu si a vrut sa-l arunce in fintina", a mai precizat Maria Busila. Aceasta sustine ca Gaina s-ar fi certat si cu politistii locali, pentru ca apoi sa se laude ca are bani si «ii face pe toti». "O sa-l reclam si la Garda de Mediu, pentru ca el depoziteaza rumegus pe drumul public. Sa vedem cine are dreptate! Voi sesiza si autoritatile judetene", a mai adaugat Maria Busila. Primarul Ion Gogorita ne-a mai declarat ca familiile in cauza au si conflicte mai vechi, legate de pamint si ca el a sesizat Politia atunci cind familia Busila i-a semnalat probleme de a caror rezolvare trebuie sa se ocupe politistii. "Chestiunile de distrugere, de exemplu, apartin de Politie, nu de Primarie. Acest lucru trebuie sa fie inteles de ambele familii", a incheiat Gogorita. Reporterii nostri au incercat sa stea de vorba si cu Toader Gaina, insa acesta nu a fost de gasit pina ieri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.