Local

Cinci avocati si-au luat definitivatul

Cristi Irimia
16 mai 2006 1346 vizualizări
La ora actuala, in Baroul Vrancea sint inscrisi 125 de avocati.

Baroul Vrancea a organizat saptamina trecuta examenul de definitivat pentru avocatii care au avut cel putin doi ani vechime ca stagiari. "In baza Legii 51 / 1995, modificata prin Legea 255 / 2004 si a statutului profesiei de avocat, am organizat sesiunea de definitivare. La finalul celor trei probe sustinute de catre cei cinci candidati am constatat ca avocatii stagiari s-au pregatit foarte bine si au trecut cu brio examenul", ne-a declarat Ticu Burca, decanul Baroului Vrancea. Astfel, Ionut Catalin Citu (media 9,43), Radut Florin Condrea (9,40), Valentin Amariutei (9,20), Corina Movileanu (9,16) si Cristian Florentin Dragovici (9,06) si-au luat definitivatul. Cei cinci aveau nevoie de minimum media 7 pentru a trece examenul. Comisia pentru examenul de definitivare a fost prezidata de avocatul Ticu Burca, care a fost si examinator la proba orala. Din comisie au mai facut parte avocatii Maria Bobirnac, examinator la proba scrisa de drept civil si drept procesual civil, si Ion Bratu, examinator la proba scrisa de drept penal si drept procesual penal. In prezent, Baroul Vrancea are 125 de avocati in componenta sa, insa la fel ca si in alte judete mai exista un barou care functioneaza in paralel. Disputele juridice intre cele doua barouri sint de notorietate, conflictul fiind departe de a fi transat. In alta ordine de idei, Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a decis la inceputul acestui an sa alcatuiasca un plan pentru pregatirea profesionala continua a avocatilor. Concret, UNBR intentioneaza sa organizeze prelegeri si simpozioane, tinute de lectorii Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, la care au fost invitati sa participe, in calitate de formatori, si avocati cu experienta de la barourile din tara care isi desemneaza oameni in acest sens.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.