Local

Se da startul in batalia pentru sefia judecatoriilor

Cristi Irimia
9 mai 2006 1217 vizualizări
Cinci posturi de conducere devin vacante incepind de la 1 iunie. Consiliul Superior al Magistraturii va mai organiza si un concurs pentru promovarea judecatorilor in functii de executie, «efectiva» si «pe loc».

Au mai ramas trei saptamini pina cind mandatele de presedinte ale actualilor sefi ai judecatoriilor vrincene vor expira. Astfel, pe 1 iunie, posturile de conducere din cadrul instantelor din Focsani, Panciu si Adjud, precum si functiile de vicepresedinte de la Tribunalul Vrancea, respectiv Judecatoria Focsani vor redeveni vacante. In aceste conditii, Consiliul Superior al Magistraturii va organiza concurs pentru ocuparea posturilor respective. Nici un magistrat nu si-a anuntat pina acum intentia de participare, astfel ca se preconizeaza depunerea dosarelor pe ultima suta de metri. La ora actuala, postul de vicepresedinte al Tribunalului Vrancea este ocupat de Adriana Copaci, care are delegatie, tot cu delegatie fiind ocupat si postul de pres dinte al Judecatoriei Adjud, de catre Carmen Narie. Presedintia Judecatoriei Focsani este asigurata de catre magistratul Ion Imparatu, iar vicepresedintia de catre Lenuta Harabor. In fine, judecatorului Vergile Stratulat, presedintele Judecatoriei Panciu, ii expira mandatul tot pe 1 iunie. Depunerea dosarelor si a proiectelor referitoare la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere pentru concurs se face direct la CSM, pina la data de 31 mai. Testarea psihologica si evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres va avea loc in perioada 10 - 16 iunie, iar sustinerea proiectelor este programata intre 21 si 30 iunie. Testarea scrisa privind managementul, comunicarea si resursele umane va avea loc pe 2 iulie. Calendarul ar putea suferi unele modificari, in functie de numarul magistratilor inscrisi la concurs.


Judecatorii Dita vor sa se mute la Galati


In afara concursului pentru functiile de conducere, Consiliul Superior al Magistraturii va mai organiza pe 4 iunie, la Bucuresti, un concurs de promovare a judecatorilor in functii de executie, «efectiva« si «pe loc». Magistratii vrinceni s-au inscris la concurs fie pentru a obtine o promovare in grad profesional de la

Judecatoria Focsani la Tribunalul Vrancea, fie de la Tribunal la Curtea de Apel Galati. Sotii Mirela si Costica Dita se vor muta cu serviciul in cadrul instantelor galatene, daca vor reusi sa cistige

concursul. Mirela Dita vizeaza o promovare efectiva pe un post de judecator la Tribunalul Galati (specializare - dreptul familiei), iar Costica Dita pe un post la Curtea de Apel Galati (sectia penala).

Dita a ratat in luna martie sansa de a fi noul vicepresedinte al Tribunalului Vrancea, dupa concursul organizat la acea data de catre CSM. Pentru Tribunalul Vrancea este scos la concurs un loc pentru promovare efectiva, vizat doar de judecatoarea Emilia Botezatu, care activeaza in prezent la Judecatoria Focsani.


Neacsu concureaza din nou cu Croitoru


Presedintele Tribunalului, Adrian Toni Neacsu, si-a depus si el dosarul pentru o promovare «pe loc» la Curtea de Apel Galati. Neacsu ii va avea ca si adversari de concurs pe Mariana Sandina Croitoru, Vasile Culita, Romica Holbea, Simona Florica Nicolau si Carmen Cotea, dar si pe ceilalti judecatori care activeaza la instantele aflate sub jurisdictia Curtii de Apel Galati. In total sint doar patru locuri, iar concurenta va fi destul de serioasa. Trebuie precizat ca promovarile «pe loc» presupun doar cresteri salariale, cistigatorii concursului urmind sa activeze in continuare la instantele de care apartin. La Tribunalul Vrancea sint scoase la concurs doua astfel de posturi, care vor fi disputate de judecatorii

Ana Dinu Murgulet, Daniela Matache, Doina Miron, Viorica Vasilica Neacsu, Georgeta Luminita Tilvar si Anca Mihaela Trofin. Concursul din 4 iunie consta in sustinerea unor probe scrise, cu caracter teoretic si practic, la disciplinele la care judecatorii sint specializati. Criteriile de participare pe care judecatorii au fost nevoiti sa le indeplineasca pentru a concura s-au referit la vechime, precum si la ultima evaluare, unde era obligatorie obtinerea calificativului «foarte bine». Totodata, candidatii aveau nevoie si de conditia nesanctionarii disciplinare in ultimii 3 ani. Toti judecatorii care si-au depus dosarele au trecut de aceste criterii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.