Local

Patru focsaneni se bat pentru o locuinta ANL!

Iulia Crețu
17 mar 2006 1125 vizualizări
100 de vrinceni si-au completat pina acum dosarele depuse in 2005 pentru un apartament ANL. Cererile pentru o locuinta sociala sint in numar de 3.722, iar oferta de apartamente este de numai 823.

Astazi este ultima zi in care focsanenii care au dosare depuse in anul 2005 pentru un apartament construit prin intermediul Agentiei Nationale pentru Locuinte le mai pot completa cu actele necesare. Pina acum aproape 100 de vrinceni si-au adaugat documente la dosarele de inscriere depuse anul trecut pentru obtinerea unui apartament cu chirie. Tinerii care insa abia s-au hotarit sa incerce obtinerea unei asemenea locuinte sociale mai au destul timp pentru depunerea dosarului la Primaria Focsani. Din 2001 si pina in 2005 si-au depus actele pentru obtinerea unei locuinte 3.722 de persoane, in acest numar fiind inclusi si cei care au obtinut deja repartitii in unul din cele doua noi cartiere, Brailei sau Tineretului, in conditiile in care statul a construit numai 823 de apartamente. n calcul simplu arata ca patru focsaneni doritori de ANL se bat pentru un apartament social. Solicitarile sint acceptate insa numai persoanelor care au virsta pina in 36 de ani. Cei care doresc sa beneficieze de o sansa la obtinerea unui apartament in blocurile din cartierul Tineretului sau Brailei li se solicita sa completeze dosarele depuse cu urmatoarele acte: o copie de pe contractul de inchiriere autentificat, inregistrat la organele fiscale teritoriale, la care se va anexa schita locuintei in care locuieste solicitantul impreuna cu familia, o declaratie autentificata a solicitantului cu mentiunea suprafetei locuibile si a numarului de persoane care convietuiesc in spatiul respectiv, la care se va anexa schita locuintei. De asemenea, la dosarul depus pentru o locuinta de tip ANL va trebuie si o copie de pe contractul de comodat autentificat, in care sa se mentioneze suprafata locuibila, o declaratie notariala a solicitantului in care sa specifice ca nu detine si nu au detinut in proprietate o locuinta pe raza municipiului Focsani si ca nu este beneficiarul altei locuinte pentru tineri destinate inchirierii, o adeverinta de salariat si o copie de pe cartea de munca a solicitantului. Actele respective se pot depune si astazi la Centrul de Comunicare cu Cetatenii - Compartimentul Informare Publica, din incinta Primariei, de unde se pot obtine si informatii suplimentare. In luna aceasta, primarul Decebal Bacinschi si oficialii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului vor acorda cheile la alte 72 de apartamente de tip ANL, locuintele fiind programate sa revina noilor proprietari inca de anul trecut. Inaugurarea lor a fost aminata din cauza intirzierii lucrarilor de constructie ca urmare a intirzierii finantarii. In Focsani, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului a aprobat ridicarea a 823 de asemenea unitati locative. Intre anii 2002-2004 au fost receptionate 647 de locuinte si au mai ramas in lucru citeva sute de apartamente in cele doua cartiere al caror termen de finalizare este anul 2008. Cererea de locuinte este insa cu mult mai mare decit oferta autoritatilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.