Local

Firmele vrincene vor fonduri de mediu

Iulia Crețu
3 feb 2006 778 vizualizări
Administratia Fondului pentru Mediu a deschis o sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru proiecte de mediu cu termen de predare 15 februarie 2006 la care participa si doua firme din Vrancea.

SC Ecosistem SRL Vinatori si SC Albatros SRL Odobesti sint interesate sa-si dezvolte activitatea de colectare selectiva a deseurilor din carton si plastic. Activitatea celor doua firme este strins legata de preluarea materialelor reciclabile din hirtie, carton sau PET-uri de plastic. Proiectele depuse vizeaza gestionarea deseurilor in mod ecologic conform standardelor impuse de apropiata integrare a Romaniei in UE, dar si incercarea de educare a publicului in privinta protejarii mediului. Pentru astfel de proiecte de mediu firmele vrincene pot primi finantare ambursabila, nerambursabila sau mixta, iar valoarea fondurilor este cuprinsa intre 50.000 lei RON si 10 milioane de lei RON, in functie de categorie. "Problema cu aceste depuneri a cererilor de finantare pentru proiecte de mediu este data limita, aceea de 15 februarie. Este un termen foarte scurt pentru a se face un proiect de amploare. Acest lucru nu inseamna ca nu va mai urma si o alta sesiune. Primariile pot face dosare de mediu privind conservarea, dar si gestionarea deseurilor", a declarat Paul Mihai Giurca, directorul executiv la Agentia de Protectia Mediului Vrancea. Cu toate ca termenul este redus, si primariile rurale s-au aratat interesate de finantare pentru protejarea mediului. Primaria Soveja, de exemplu, lucreaza la documentatia pentru o statie de epurare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.