Local

S-a reluat circulatia feroviara prin Putna Seaca

Gabriel Sava
31 oct 2005 2563 vizualizări
Podul a fost inaugurat ieri cu un automotor in prezenta ministrului transporturilor Gheorghe Dobre. u pe aici vor circula 35 de trenuri

Podul feroviar de la Putna Seaca a fost redeschis ieri circulatiei, dupa ce a fost traversat cu un tren automotor de oficialitati si ziaristi. Chiar daca circulatia se va face pe un singur fir si pentru o perioada de timp cu restrictii de viteza, podul asigura legatura directa dintre Muntenia si Moldova pe tronsonul Ploiesti- Vicsani. Constructia feroviara a cedat pe 13 iulie cind viitura creata de riul Putna a cauzat prabusirea unei pile a podului. Aceasta a antrenat la rindul ei prabusirea celor doua tabliere pe care se afla linia de cale ferata. In acest fel, circulatia pe ambele fire a fost compromisa iremediabil. Lucrarile de repunere in functiune a podului au inceput din luna august, iar costurile pentru redeschiderea circulatiei feroviare pe sectiunea Focsani- Putna Seaca s-au ridicat la nu mai putin de 27,8 milioane lei RON, conform unui comunicat de presa al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Anterior redeschiderii podului de la Putna Seaca, legatura dintre Moldova si Muntenia era asigurata pe un traseu deviat prin Tecuci. "Redeschiderea circulatiei feroviare intre statiile Focsani- Putna Seaca, linie care face parte din tronsonul Ploiesti- Vicsani, va permite astfel reluarea legaturii directe cu Moldova, iar cele peste 35 de trenuri de calatori si de marfa vor reveni la circulatia pe rutele initiale", se specifica in comunicatul de presa. La evenimentul de ieri a fost prezent si Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, impreuna cu alti oficiali din cadrul Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" S.A. Dupa ce a inspectat podul de la Putna Seaca, ministrul s-a declarat multumit de calitatea lucrarii, precizind ca primul fir feroviar va ramine in circulatie pina se va da in folosinta si cel de-al doilea, prin construirea unui pod nou, despre care oficialul ministerial a declarat ca va face parte din coridorul european 9. "Studiile pentru coridorul european 9 sint programate sa inceapa in 2007 iar constructia va incepe probabil undeva in 2008, 2009", a declarat ministrul Gheorghe Dobre. Oficialul ministerial a refuzat sa faca o estimare a pagubelor create de intreruperea circulatiei pe podul de la Putna Seaca, declarind ca s-au gasit insa, intr-un interval de timp relativ scurt, rute ocolitoare pe care s-a putut circula in siguranta. Redeschiderea podului de la Putna Seaca reprezinta un lucru deosebit mai ales pentru navetisti, cei care au fost nevoiti in ultimele aproape patru luni sa se "bata" pentru un loc in microbuzele de pe traseul Focsani-Marasesti. Primul tren de persoane dupa cele doua automotoare cu care s-au deplasat oficialii ministeriali urma sa treaca pe pod ieri, la orele 15.30.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.