Local

Manole Merchea se pregateste pentru sefia ADS

Mihai Boicu
21 sep 2005 1207 vizualizări
Fostul subprefect s-a angajat la Agentia Domeniilor Statului. Vasile Raiu, seful lui Merchea, spune ca "avem salarii mici si raspundere mare"

Fostul subprefect liberal Manole Merchea va fi aproape sigur viitorul sef al ADS Vrancea, unde a fost angajat cu acte in regula de saptamina trecuta. Pentru ca Manole Merchea sa ajunga sef, ADS trebuie sa-l lase fara functie pe actualul director, Vasile Raiu, si sa organizeze concurs pentru viitorul director. Deocamdata nu se stie cind va fi organizat concursul, insa este de asteptat ca acest lucru sa se intimple in viitorul apropiat. Intrucit postul de sef al ADS Vrancea apartine, conform algoritmului din coalitie, liberalilor, Manole Merchea a fost propus de prefectul Ion Oprea pentru a ocupa aceasta functie. Fostul subprefect considera ca functia de director al ADS "nu este o avansare", insa macar este in domeniul sau de activitate. "Eu zic ca am virsta si competenta necesara pentru a lucra in zona de decizie si cred ca m-as inmorminta sigur daca as face numai munca de birou", ne-a declarat Manole Merchea. ADS este o institutie in plin proces de reorganizare, urmind ca in viitorul apropiat sa se creeze centre zonale, pentru a degreva conducerea centrala a institutiei de anumite decizii si probleme specifice. In Vrancea, ADS mai are de administrat aproape 6000 de hectare de teren, care este in totalitate revendicat. Vasile Raiu, actualul director al ADS Vrancea, se afla in functie din anul 2001 si spune ca nu a avut loc o discutie in ceea ce priveste schimbarea lui. "Am fost angajat cu contract de munca nedeterminat la reprezentanta teritoriala, unde avem salarii mici si raspundere mare", ne-a spus Vasile Raiu. ADS Vrancea va disparea dupa ce toate terenurile vor fi retrocedate fostilor proprietari. Printre terenurile pe care le administreaza se afla cele aproape 400 de hectare din marginea Focsaniului care apartin in prezent Statiunii de Dezoltare Pomicola. Manole Merchea a ramas fara functia de subprefect in luna august, dupa ce fiul sau, Teodor Mircea Manole, in virsta de 17 ani, i-a luat masina de serviciu, pe care o tinea parcata acasa, si a plecat cu ea la o plimbare prin Focsani. In jurul orei 2.30 dimineata, fiul subprefectului a intrat cu masina, un Daewoo Nubira, in gardul Stadionului Tineretului, si a distrus-o total. Conducerea PNL i-a retras sprijinul politic lui Manole Merchea, iar premierul Calin Popescu Tariceanu l-a lasat fara functie dupa citeva zile. Fostul subprefect a fost nevoit sa scoata din buzunar aproape 430 de milioane de lei pentru a cumpara un alt autoturism Nubira in locul celui distrus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.