Local

Prefectul a dispus reevaluarea caselor afectate de inundatii

Sebastian Oancea
1 sep 2005 622 vizualizări
Contractarea lucrarilor pentru reconstructie va avea loc tot prin incredintare directa, cu toate ca starea de alerta a fost ridicata

Prefectul Ion Oprea a dispus o noua evaluare a caselor afectate de inundatiile din luna iulie, care inca nu s-au darimat. Ion Oprea a declarat ca s-au primit mai multe sesizari de la cetatenii ale caror case au fost afectate de inundatii, in care acestia reclamau ca evaluarile facute de comisiile de specialitate venite la fata locului au fost oarecum subiective. "Pentru a elimina orice eventuala lipsa de obiectivitate a evaluarii caselor care vor fi consolidate sau ale celor care trebuie darimate, am ordonat o noua evaluare a acestora, de catre 8 comisii din care fac parte si specialisti ai Agentiei Nationale pentru Locuinte", a precizat prefectul Ion Oprea. Acesta a mai spus ca, in opinia sa, prima evaluare a fost facuta in conditii speciale, atunci cind casele se aflau inca in apa, fapt care ar fi putut impieta asupra procedurii de evaluare. La conferinta de presa organizata ieri, prefectul Ion Oprea a declarat ca statul va asigura si zidaria caselor afectate. In acest sens, in sedinta de Guvern de astazi, Executivul va aproba si alocarea a 137 de miliarde de lei vechi pentru asigurarea zidariei. "Mai exista 316 case care se construiesc in diferite locatii, de catre diversi agenti economici care si-au exprimat dorinta sa sponsorizeze refacerea unor locuinte. Dintre acestea, 214 vor fi construite la Vadu Rosca", a mai spus prefectul. Acesta a cerut ca primariile din localitatile afectate de inundatii sa emita in regim de urgenta atit autorizatiile de demolare pentru casele care nu mai pot fi reabilitate, cit si autorizatii de constructie pentru toate imobilele care vor fi construite pentru sinistrati. "Licitatia pentru ferestre la casele reconstruite a fost cistigata de firma Gealan iar cea pentru tabla zincata de Metal International Focsani. S-a incheiat si licitatia pentru usi, insa nu sint in masura sa spun cine a cistigat-o", a mai spus, ieri, prefectul Ion Oprea. Totodata, acesta a precizat ca, in cazul in care reconstructia caselor afectate de inundatii va necesita contractarea cu noi firme, aceasta se va face tot prin incredintare directa, cu toate ca starea de alerta din judet a fost ridicata. In ceea ce priveste refacerea infrastructurii afectate de inundatii, au fost alocate 552 de miliarde de lei vechi pentru judetul Vrancea. "Cu toate ca am cerut Consiliului Judetean, pe data de 26 august, o situatie valorica a tot ce inseamna infrastructura, nici pina acum nu am primit-o", a mai declarat prefectul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.