Local

Noi tarife pentru serviciile de consultanta agricola

Gabriel Sava
11 aug 2005 671 vizualizări
Centrul Judetean de Consultanta Agricola nu mai face nimic fara bani

Centrul Judetean de Consultanta Agricola nu mai face nimic fara bani


Incepind cu luna august, Centrul Judetean de Consultanta Agricola

Vrancea (CJCA) va putea aplica noi tarife pentru serviciile pe care le presteaza. Conform unui Ordin al Ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, aparut la inceputul acestei luni, CJCA va putea tarifa servicii efectuate conform unor valori strict determinate. Pentru cumpararea caietului de sarcini in cazul organizarii unor licitatii publice, tariful va fi de 0,05% din valoare, in timp ce participarea la tirguri si expozitii in reteaua Agentiei Nationale de Consultanta Agricola (ANCA) se va tarifa cu sume cuprinse intre 500.000 si 1.000.000 lei vechi (50-100 RON). Pentru promovarea produselor prin intermediul unei publicatii apartinind Centrului Judetean de Consultanta Agricola, tariful va fi de 2.000 lei vechi/cmp. Pentru multiplicarea de materiale informative de specialitate, tariful este de 1.000 lei vechi/pagina. In cazul proiectelor SAPARD, specialistii agricoli vor putea solicita pina la 10% din valoarea proiectului in cazul cind acestea depasesc 10.000 euro. In cazul cursurilor organizate pentru obtinerea calificarilor in domeniul agricol, tarifele practicate sint de 100.000 lei (10 RON) pentru inscriere si de 300.000 lei (30 RON) pentru eliberarea certificatelor de calificare profesionala. Obligativitatea obtinerii unui atestat pentru solicitantii de proiecte in domeniu agricol (precum cele din sesiunea SAPARD) a determinat multi vrinceni sa apeleze la aceste cursuri. Organizate in special in perioada de iarna, cursurile au fost destinate obtinerii de calificari precum viticultor, legumicultor, operator zootehnic etc. Conform estimarilor lui Octavian Vieru, directorul CJCA Vrancea, noile tarife ar urma sa aduca in conturile institutiei circa 60 milioane lei vechi pina a sfirsitul anului. "Aceste sume ar urma sa fie folosite pentru finantarea propriilor activitati. Suma reprezinta o valoare estimativa, dupa aplicarea noilor tarife legiferate in cursul acestei luni", a declarat Octavian Vieru. Referitor la oportunitatea introducerii acestor tarife, directorul considera ca valorile sint modice. "Comparativ cu tarifele percepute de alte institutii, cele percepute de noi sint mult mai mici. Si in cazul in care mergi pentru o adeverinta la Primarie se plateste o taxa. Inainte de aparitia acestui ordin, erau multe servicii pe care noi le efectuam gratuit. Acum vom avea la dispozitie niste bani, care nu cred ca vor fi atit de multi, dar pe care ii vom putea folosi pentru imbunatatirea propriilor servicii", a continuat directorul Octavian Vieru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.