Local

Prefectul obliga primarii sa asigure permanenta in primarii

Sebastian Oancea
4 aug 2005 691 vizualizări
In caz de pericol, cele mai multe primarii din judetul nostru nu sint pregatite sa alarmeze populatia.

In caz de pericol, cele mai multe primarii din judetul nostru nu sint pregatite sa alarmeze populatia. Odata de noile avertismente de inundatii primite alaltaieri de Prefectura Vrancea, prefectul Ion Oprea a emis un ordin prin care instituie serviciul de permanenta in toate primariile din zona de risc in caz de iminenta a producerii unor situatii de urgenta. Ion Oprea spune ca acest gest este unul absolut normal din punct de vedere administrativ si preventiv, dar ca nu toti primarii inteleg sa respecte acest ordin, fapt care poate produce consecinte grave asupra populatiei din zonele supuse riscului inundatiilor. "Avertizarile Prefecturii, trimise primariilor, trebuie receptionate in timp util de catre primarii, astfel ca masurile de alarmare, eventual evacuare a populatiei sa poata fi dispuse si executate in timp real, pentru a se evita catastrofele", a declarat prefectul Ion Oprea. Ordinul prefectului vine dupa ce 16 oameni au murit in Vrancea din cauza inundatiilor si a fost impus dupa ce, in urma cu doua zile, Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis o noua avertizare hidrologica la 36 de prefecturi, printre care si la cea din Vrancea. Potrivit avertismentelor transmise de hidrologi, in perioada 2- 7 august, se anunta cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si chiar de inundatie, ca urmare a precipitatiilor care au inceput sa casa in mai multe zone din judet. Pina duminica sint posibile, pe riul Siret si pe afluentii sai, produceri de viituri, iar la mijlocul intervalului pot fi depasite cotele de atentie si chiar cotele de inundatie pe cursurile mijlocii si inferioare ale riurilor mari din toata tara. In Vrancea mai pot fi afectate riurile Putna si Rimnicu Sarat. Asemenea avertizari au sosit si in timpul inundatiilor din 13-15 iulie, dar putini au fost cei care le-au luat in seama.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.