Local

CJ-ul a uitat de vidanjele promise sinistratilor

Sebastian Oancea
2 aug 2005 643 vizualizări
Prefectura si Consiliul Judetean se cearta pentru zece vidanje, in vreme ce sinistratii stau in continuare cu milul in case.


Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a uitat sa trimita in zonele sinistrate cele zece vidanje promise in urma cu doua saptamini. Potrivit prefectului Ion Oprea, in plina sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, seful CJ, care este si vicepresedinte al Comitetului, s-a angajat sa asigure 10 vidanje, cu care sa fie scoasa apa din gospodariile inundate. Intrucit nu le-a primit nici acum, Prefectura a inaintat o solicitare Consiliului Judetean, prin care ii cerea lui Marian Oprisan sa se tina de cuvint. "Avind in vedere necesitatea stringenta a asigurarii mijloacelor si utilajelor destinate actiunilor de limitare si inlaturare a efectelor calamitatilor naturale care au afectat judetul Vrancea in urma inundatiilor din 11 - 15 iulie 2005, va rugam sa depunetin diligentele necesare in vederea identificarii unor solutii de asigurare a unor asemenea utilaje, care sa actioneze in zonele calamitate. In cadrul demersurilor pe care sintem convinsi ca le veti intreprinde, va rugam sa reiterati solicitarea celor 10 autospeciale tip vidanja pentru care v-ati luat angajamentul in fata Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vrancea", se arata in adresa trimisa de Prefectura catre Consiliul Judetean. Seful CJ neaga, insa, ca si-ar fi luat angajamentul ca va aduce 10 vidanje. El recunoaste, insa, ca ar fi facut vorbire despre acestea, in cadrul unei sedinte, insa paseaza pisica pe umerii Guvernului , implicit a prefectului. "Eu le-am spus ca o sa incercam sa aducem 10 vidanje, insa nu s-au putut aduce decit 3, de catre niste prieteni de-ai mei. Daca eu i-as fi trimis adresa presedintelui SUA sa-mi dea nu stiu ce, as fi trebuit crezut?", a raspuns Marian Oprisan. Prefectul Ion Oprea a declarat ca ceea ce se discuta in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta este luat in serios, iar daca Oprisan a declarat in sedinta ca va face demersuri pentru aducerea in judet a 10 vidanje si nici pina acum nu s-a tinut de cuvint, inseamna ca responsabilitatea nu poate fi aruncata pe umerii altuia. Pe de alta parte, Marian Oprisan l-a acuzat pe subprefectul Manole Merchea ca a refuzat sa puna la dispozitie benzina pentru un elicopter al unei firme private din Oradea, al carei patron s-ar fi oferit sa il puna la dispozitie pentru dezinsectia din judet. In replica, subprefectul a declarat ca Prefectura nu avea voie, conform legii, sa utilizeze combustibilul din baza aeriana de la Bobocu pentru avioane particulare. "Guvernul ne-a interzis acest lucru. Pe de alta parte, acel particular ar fi vrut sa dea cu solutie de dezinsectie doar deasupra zonei Suraia, de unde este patronul localnic. Acest lucru nu a impietat cu nimic actiunea de dezinsectie care s-a desfasurat in Vrancea", a raspuns subprefectul Manole Merchea. Indiferent de discutiile pe care le fac sau le provoaca cei din druntea judetului, cei care au de suferit sint tot sinistratii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.